H τεχνητή νοημοσύνη της Google θα κοντραριστεί με την ανθρώπινη, ζωντανά στο YouTube

H τεχνητή νοημοσύνη της Google θα κοντραριστεί με την ανθρώπινη, ζωντανά στο YouTube Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, μια ιδιόμορφη κόντρα πρόκειται να διεξαχθεί στις 9 Μαρτίου, μεταξύ εξειδικευμένου λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης της Google και ενός ανθρώπου, η οποία θα μεταδoθεί ζωντανά στο internet μέσω του YouTube, με επίκεντρο το αρχαίο κινεζικό επιτραπέζιο παιχνίδι "Go".

 

Αφορμή για αυτό το καινοφανές πείραμα είναι η ιστορικής σημασίας νίκη που πέτυχε η εν λόγω τεχνολογία Artificial Intelligence της Google, εναντίον κορυφαίου παίκτη του επιτραπέζιου παιχνιδιού στρατηγικής, πριν από λίγες ημέρες, στην οποία η εταιρεία προφανώς θέλει να δώσει μεγαλύτερη δημοσιότητα, προκαλώντας αυτή τη φορά τον παγκόσμιο πρωταθλητή του GO, Νοτιοκορεάτη, Lee Se-dol.

 


Η θεαματική 'σύγκρουση' μεταξύ ανθρώπου και μηχανής που θα έχει έπαθλο 1 εκ. δολάρια, σύμφωνα με τον επικεφαλής του εργαστηρίου 'Deepmind' της Google, Demis Hassabis, θα γίνει στην Σεούλ μεταξύ 9-15 Μαρτίου, και το μάτς των 5 παρτίδων Go, θα μεταδοθεί ζωντανά από ειδικό κανάλι στο YouTube.

 

O Lee Se-dol, παγκόσμιος πρωταθλητής, και 'θρύλος' του επιτραπέζιου παιχνιδιού Go, που δίνει στον παίκτη 200 επιλογές ανά κίνηση (με το σκάκι να έχει 20), δήλωσε σίγουρος ότι θα καταφέρει να νικήσει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Google.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ