Η ατυχής βράβευση από την Nikon μιας κακά επεξεργασμένης φωτογραφίας σε διαγωνισμό, που δεν επιτρέπει την επεξεργασία, τον οποίο διοργάνωσε το παράρτημα της Σιγκαπούρης, έγινε η αφορμή να ξεχειλίσει η σελίδα της στο Facebook από αστείες φωτο-αντιδράσεις των fans της προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη παρατηρητικότητας της επιτροπής.

 

 

 

Η φωτογραφία του κινέζου διαγωνιζόμενου που κέρδισε το βραβείο, απεικονίζει ένα αεροπλάνο μέσα από την προοπτική μιας σκάλας. Ένα φαινομενικά εντυπωσιακό στιγμιότυπο, έως ότου κάποιος παρατήρησε ότι γύρω από το αεροπλάνο υπήρχε ένα πλαίσιο. Πράγμα που μαρτυρούσε ότι το αεροπλάνο τοποθετήθηκε μέσω επεξεργασίας, μετά τη λήψη της φωτογραφίας, αποτελώντας προϊόν μοντάζ. 

 

 

 

Μάλιστα ο νικητής του διαγωνισμόυ, στα σχόλια που επακολούθησαν τη βράβευσή του, συνέχισε να ψεύδεται για την φωτογραφία, υποστηρίζοντας ότι "δεν περίμενε πολύ ώρα να περάσει το αεροπλάνο, γιατί στάθηκε τυχερός", όπως παρατήρησε κάποιος.

 

 

 

Αν και η Nikon, που διακρίνεται για τον υψηλής τεχνολογίας και αξιοπιστίας φωτογραφικό εξοπλισμό της προσπάθησε να "υπερασπιστεί" την απόφασή της και να "συμμαζέψει" τα σχόλια των εξαγριωμένων φαν της σελίδας της, οι ευρηματικές φωτογραφίες που 'κράζουν' την κακά μονταρισμένη φωτογραφία - νικήτρια του διαγωνισμού, συνέχισαν να κατακλύζουν τη σελίδα της εταιρείας.

 

Τελικά η εταιρεία, με νέο ποστ, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους συμμετέχοντες για την αμέλειά της και να δεσμευτεί ότι θα επικαιροποιήσει τους κανονισμούς μελλοντικών της διαγωνισμών. 

 

Δείτε μερικές από τις κορυφαίες χιουμοριστικές αντιδράσεις που ανέβασαν οι χρήστες ως comments στο επίμαχο post:

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr