Καναδός έφηβος δολοφονήθηκε ψάχνοντας το χαμένo iPhone του

Καναδός έφηβος δολοφονήθηκε ψάχνοντας το χαμένo iPhone του Facebook Twitter
O 18χρονοις Jeremy Cook
9

Ένας Καναδός έφηβος δολοφονήθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν η προσπάθειά του να βρεί το χαμένο του iPhone –μέσω της υπηρεσίας της Apple, "Find My Phone"- πήρε μια εντελώς τραγική τροπή.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, o 18χρονος Jeremy Cook, ξέχασε το περασμένο Σαββατοκύριακο, το smartphone του στο πίσω κάθισμα ενός ταξί. Όπως θα έκανε κάθε χρήστης, ο Jeremy χρησιμοποίησε την υπηρεσία Find My Phone της Apple προκειμένου να εντοπίσει τη συσκευή του.

Mόλις το software εντόπισε την τοποθεσία που βρισκόταν η συσκευή, ο Jeremy επισκέφθηκε τη διεύθυνση που εμφανίστηκε στο χάρτη με έναν συγγενή του, όμως εκεί τον περίμενε μια τραγική έκπληξη. Τρεις άνδρες σε ένα αυτοκίνητο που όπως φάνηκε από την έκθεση της αστυνομίας, μόλιθς αντιλήφθηκαν την παρουσία του τράπηκαν σε φυγή.

Ο Jeremy κατάφερε να κρατηθεί από την πόρτα του αυτοκινήτου, αλλά οι φυγάδες πρόλαβαν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν τον άτυχο έφηβo, πρoτού να ρίξουν τελικά το αυτοκίνητο σε ένα στύλο και να εξαφανιστούν.

Οι αρχές συστήνουν στον κόσμο, όταν κάνει χρήση του software εντοπισμού απωλεσθέντων συσκευών, μια παροχή που βρίσκεται πλέον σε όλων των ειδών τα λειτουργικά, να επικοινωνεί με την αστυνομία, ιδίως όταν η συσκευή εντοπίζεται σε αραιοκατοικημένες ή σε περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα.

Παρόμοια περιστατικά έχουν αναφερθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν, στις ΗΠΑ και την Μ. Βρετανία, με κατόχους απωλεσθέντων συσκευών που βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν το smartphone τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τech & Science
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτά συμβαίνουν όταν βλέπει κάποιος πολλές ταινίες και σειρές δράσης. Αντί να πάει στην αστυνομία προτίμησε να τα βγάλει πέρα μόνος του. Τι να πω; Κρίμα.
Ενας γνωστος τριτη λυκειου , του εκλεψαν το iphone οταν εγραφε ενδοσχολικες, εντοπισε που βρισκεται μεσω find my iphone , πηγε στην αστυνομια κα τι του λενε ? " Δεν μπορουμε να κανουμε κατι"
Μόνο που ο γνωστός σου απευθύνθηκε στην ελληνική αστυνομία και όχι στην καναδική.Τέτοιες ιστορίες και ακόμα χειρότερες μπορείς να βρεις άπειρες. Άγνωστοι είχαν μπουκάρει στην πολυκατοικία της συμβολαιογράοφου μου, τους τρόμαξε ο συναγερμός και το έσκασαν άρον άρον, χωρίς να κλέψουν τίποτε, μόνο που τους έπεσε ένα τσαντάκι σε μια παρακείμενη ταράτσα (που χρησιμοποίησαν για να μπουν το κτήριο).Η συμβολαιογράφος είπε στους αστυνομικούς ότι το τσαντάκι δεν υπήρχε την προηγούμενη μέρα στην ταράτσα (ούτε φυσικά μπορεί να βρέθηκε εκεί από κάποιον άλλο) και ότι ήταν πιθανό να έβρισκαν μέσα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη. Οι αστυνομικοί δεν μπήκαν καν στον κόπο να "ψαρέψουν" το τσαντάκι από την ταράτσα.Γιατί συμβαίνει όμως αυτό, έχει αναλογισθεί κανένας;Η εύκολη απάντηση είναι ότι "είναι κοπρόσκυλα", αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.... έχουμε αρκετή αστυνομία για να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα;Τα στατιστικά λένε ότι έχουμε από τους υψηλότερους αριθμούς αστυνομικών ανά πολίτη, όμως :- Οι διοικητικοί υπάλληλοι της αστυνομίας είναι αστυνομικοί, γεγονός που δεν ισχύει σε όλα τα κράτη.-Στην αστυνομία ανατίθενται πάρεργα όπως φύλαξη "προσωπικοτήτων", κτηρίων κλπ-ένα μέρος των αστυνομικών είναι στα ΜΑΤ που δεν έχουν σχέση με την καθημερινή εγκληματικότητα.Η πραγματικότητα είναι ότι οι αστυνομικοί που απασχολούνται πραγματικά με το έγκλημα δεν φτάνουν (να μην μιλήσω για τα μέσα που διαθέτουν).... και είναι επόμενο να μην ασχολούνται σοβαρά με μικρότερης σημασίας εγκλήματα π.χ. ένα κλεμμένο κινητό ή μια απόπειρα διάρρηξης.Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα και μέχρι να εξορθολογίσουμε τον τρόπο χρήσης της αστυνομίας μας, έτσι θα παραμένουν και θα χειροτερεύουν μάλλον.
Άρα τι; Έπρεπε κι αυτός να πάει μόνος του να το βρει; Σοβαρά τώρα; Αν του το έκλεψαν τότε ας πει αντίο και ας πάρει άλλο. Θεωρώ είναι λιγότερο πολύτιμο από τη ζωή του. Είπαμε κάποιοι είναι κολλημένοι με την Apple και τα προϊόντα της αλλά τόσο που να αγνοούν κινδύνους για τη ζωή τους; Αυτό παραπάει! Υ.Γ. Επίσης, θεωρώ ότι η αστυνομία είναι πιο αποτελεσματική στον Καναδά.
@Trolloloεγώ συμφωνώ μαζί σου... βέβαια για να μην γινόμαστε μετά Χριστόν προφήτες, το συγκεκριμένο παιδί δεν γνώριζε ότι διέτρεχε τέτοιο κίνδυνο. Το είχε χάσει, πήγε να το βρει, έπεσε ίσως και στην περίπτωση.Σε περίπτωση όμως κλεμμένου κινητού στην Ελλάδα και αν η αστυνομία σου πει "δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε εμείς", τι κάνεις; Εκεί μάλλον ναι, το ξεχνάς, εκτός εάν θέλεις να πάρεις το ρίσκο να αντιπαρατεθείς με κάποιον εγκληματία για ένα κωλο-κινητό.
Στον TheCringy απάντησα βασικά, απλά ξέχασα να το αναφέρω. Ναι είναι θλιβερό να χάνεις το κινητό σου ή να σου το κλέβουν αλλά ακριβώς επειδή δε ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις και ποιος σου το έχει κλέψει γι'αυτό το ξεχνάς. Αυτό εννοούσα εξ αρχής. Δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανέναν ούτε να θεωρηθεί ότι λέω καλά να πάθει το παιδί, απλά γενικά καλό είναι να προσέχουμε και να μη βάζουμε ένα απλό αντικείμενο πάνω από τη ζωή μας. Ναι στην Ελλάδα δυστυχώς το πιθανότερο είναι να σου πουν αυτό όντως στην αστυνομία αλλά η αλήθεια είναι ότι η κλοπή κινητών είναι τόσο συχνό φαινόμενο στις μέρες μας που θα χρειαζόταν χιλιάδες αστυνομικούς την ημέρα για κάθε περίπτωση και για να είμαστε ρεαλιστές υπάρχουν και πιο σοβαρά περιστατικά από αυτό.