Μια φαντασμαγορική ξενάγηση στους Ωκεανούς της Γης, ετοίμασε η Google μέσω του προγράμματος Street View, που ταξιδεύει όλους τους χρήστες του διαδικτύου σε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες όσο και επικίνδυνους βυθούς και θαλάσσια περιβάλλοντα μέσω interactive πανοραμικών εικόνων.

 

Πρόκειται για το φιλόδοξο, εν εξελίξει project του Street View, ονόματι Oceans, που σε αυτή την περίπτωση μετονομάζεται σε 'Sea View', το οποίο παρουσιάζει μοναδικά σημεία των Ωκεανών, μέσω πανοραμικών φωτογραφιών που συλλέχθησαν με την βοήθεια ωκεανογραφικών υπηρεσιών και κέντρων μελετών, σε μια περίοδο τεσσάρων χρόνων και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό.

Η Google φρόντισε ώστε η δημοσίευση αυτού του εντυπωσιακού σε όγκο έργου να συμπέσει με την 8η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών - προκειμένου όχι μόνο να ξεναγήσει και να διδάξει το κοινό του Internet, αλλά και για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την συνεχιζόμενη καταστροφή που προκαλεί το ανθρώπινο στοιχείο στο θαλάσσιο περιβάλλον.

 

"Οι ωκεανοί είναι το σπίτι του μεγαλύτερου μέρους της ζωής επάνω στη Γη και λειτουργουν ως σύστημα μηχανικής υποστήριξης του πλανήτη, αφού ελέγχουν τα πάντα. Από τις καιρικές συνθήκες και τις βροχοπτώσεις έως και το οξυγόνο που αναπνέουμε", αναφέρει η Google στο σχετικό post στο επίσημο blog της. "Ωστόσο, παρά τη ζωτική σημασία τους, οι ωκεανοί αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών, της ρύπανσης και της υπεραλίευσης. Γεγονός που αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα".

 

Ξεκινήστε το ταξίδι σας στους ωκεανούς από οποιαδήποτε οθόνη σας, κάνοντας κλικ σε αυτό το σύνδεσμο και παρακολουθήστε παρακάτω, το βίντεο παρουσίασης του project: