Νορβηγία: η πρώτη χώρα στον κόσμο που αφήνει πίσω της τη μπάντα των FM

Νορβηγία: η πρώτη χώρα στον κόσμο που αφήνει πίσω της τη μπάντα των FM Facebook Twitter
3

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, η Νορβηγία γίνεται η πρώτη χώρα του κόσμου που πρόκειται να καταργήσει τη χρήση της συχνότητας των FM για την εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος, αρχής γενομένης από το 2017, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου, αναφέρει ότι από το 2011 είχε αποφασιστεί ότι η χώρα πρόκειται να εγκαταλείψει τη χρήση της μπάντας των FM για την εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος προς χάρη της νέας ψηφιακής τεχνολογίας εκπομπής DAB (Digital Audio Broadcasting) την οποία υιοθετεί ως το εγχώριο στάνταρντ για το ραδιόφωνο.

Η νέα τεχνολογία, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είναι έως και οκτώ φορές πιο φθηνή από το αναλογικό FM σήμα, πρόκειται να προσφέρει υψηλότερη ποιότητα ήχου και περισσότερες επιλογές και παροχές στους ακροατές, σύμφωνα με τον ΥΠ.ΠΟΛ. Thorhild Widvey, ενώ θα παράσχει ένα νέο πεδίο τεχνολογικής καινοτομίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η χώρα πρόκειται να κλείσει δια παντός την μπάντα των FM, από τον Ιανουάριο του 2017.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Εδώ πήγαμε να περάσουμε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι στην ψηφιακή τηλεόραση και κόντεψε να πέσει το σύμπαν. Θέμα στη Βουλή και ανακοινώσεις κομμάτων. Άλλο όμως η Ελλάδα, άλλο η Νορβηγία. Ξέρω.