Ιδού μια από τις φορές που η υπηρεσία πανοραμικής απεικόνισης χαρτών της Google μας μεταφέρει, ως Street View, στο πανέμορφο τοπίο των βραζιλιάνικων νησιών Fernando de Noronha και Atol das Rocas και μετονομάζεται σε "Sea View" για να μας προσκαλέσει σε μια εκθαμβωτική κατάδυση στο βυθό τους, με λίγα κλικ από την οθόνη μας.

 

 

 

Τα συγκεκριμένα νησιά, που βρίσκονται στο Αρχιπέλαγο Fernando de Noronha, αποτελούν, μαζί με άλλα 18 νησάκια, μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στα οποία βρίσκει κανείς καταρράκτες, παρθένες παραλίες, αγέλες δελφινιών, σπάνια θαλάσσια ζωή και προστατευόμενες περιοχές αναπαραγωγής διαφόρων ειδών.

 

 

 

Η περιοχή, λόγω του εύθραυστου οικοσυστήματός της, δεν έχει υποστεί τουριστική εκμετάλλευση και ελάχιστες ομάδες επισκεπτών έχουν την ευκαιρία να τα επισκεφθούν, ενώ υπάρχουν περιοχές που η πρόσβαση απαγορεύεται εντελώς. Η καταγραφή των μοναδικών εικόνων, έγινε με τη βοήθεια του Google Trekker, μιας συσκευής που προσαρμόζεται σαν σακκίδιο στους ώμους και συλλαμβάνει πανοραμικές εικόνες από 15 διαφορετικές κάμερες, σε κάθε είδους περιβάλλον.

 

 

 

Ακόμη μια εντυπωσιακή περίπτωση πανοραμικής καταγραφής του βυθού, από το Google Street View ήταν το 2012, στην περιοχή του Μεγάλου Κοραλλιογενή Υφάλου στην Αυστραλία.

 

Ξεκινήστε το μαγευτικό ταξίδι στα βραζιλιάνικα νησιά κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα (συστήνεται η χρήση πλήρους οθόνης) ή ακολουθώντας αυτό το σύνδεσμο.