Ισχυρότερο από σήμερα το Google Translate για smartphones

Ισχυρότερο από σήμερα το Google Translate για smartphones Facebook Twitter
Την αυτόματη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο ακόμα και από την κάμερα του smartphone, υποστηρίζει το νέο app Μετάφρασης της Google
0

Είχαμε αναφερθεί προ ημερών στις επικείμενες αλλαγές που ετοιμάζει η Google για το δημοφιλές της μεταφραστικό εργαλείο Google Translate, το οποίο χρησιμοποιείται από 500 εκατομμύρια χρήστες, παγκοσμίως, για την μετάφραση κειμένου, από και προς 90 γλώσσες.

Σήμερα ανακοινώθηκε κι επισήμως από την Google, ότι αναβαθμίζει την εφαρμογή Google Translate για Android και iOS κινητά, εφοδιάζοντάς την με ορισμένα εντυπωσιακά εργαλεία που κάνουν τις μεταφράσεις ταχύτερες κι ακριβέστερες, με νέες μεθόδους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της εταιρείας, η εφαρμογή θα μπορεί να μεταφράζει σχεδόν σε πραγματικό χρόνο συνομιλίες διευκολύνοντας έτσι τις συζητήσεις μεταξύ δύο ατόμων που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα,  με ένα κλικ στο εργαλείο μετάφρασης φωνής.

 

Παράλληλα, βελτιώνεται ακόμα περισσότερο η δυνατότητα μετάφρασης ενός κειμένου από φωτογραφία -μια παροχή που ήδη διατίθεται σε 36 γλώσσες- όπως για παράδειγμα μια επιγραφή στο δρόμο, αφού με την επερχόμενη αναβάθμισή του, το Google Translate  θα μπορεί να μεταφράζει άμεσα οποιοδήποτε κείμενο συλλαμβάνει μέσω της φωτογραφικής του κινητού και, μάλιστα, χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

 

Το Word Lens, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο εργαλείο, "μεταφράζει από Αγγλικά προς Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Ισπανικά και αντίστροφα. Σύντομα θα προστεθούν περισσότερες γλώσσες" αύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Παρακολοθήστε την παρουσίαση του ανανεωμένου, Google Translate για Android και iOS στο ακόλουθο βίντεο:

 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM