Αυτή είναι η κάρτα μνήμης με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα

Αυτή είναι η κάρτα μνήμης με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα Facebook Twitter
1

Μπορεί να μοιάζει με μια 'κανονική' κάρτα μνήμης, σαν αυτή που τοποθετούμε στις φωτογραφικές μας μηχανές, σε μέγεθος γραμματοσήμου, όμως μπορεί να χωρέσει μισό terrabyte δεδομένων, δηλαδή όσο ποσότητα data χωράει ένας μεσαίας κατηγορίας φορητός σκληρός δίσκος για υπολογιστές.

Πρόκειται για την κάρτα μνήμης SD (Secure Digital) ονόματι Extreme PRΟ SDHC/SDXC™ UHS-I, που ανέπτυξε η γνωστή εταιρεία φορητών αποθηκευτικών μέσων SanDisk και είναι η μεγαλύτερης χωρητικότητας κάρτα που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

H νέα κάρτα μνήμης, απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του video που βλέπουν τις ανάγκες τους για αποθηκευτικό χώρο να μεγαλώνουν με την έλευση του format εικόνας ύψιστης ανάλυσης 4Κ (Ultra HD), που είναι ιδιαίτερα 'βαρύ' σε μέγεθος. H τιμή της, δε, θα αγγίζει τα 800 δολάρια.

Στην ανακοίνωσή τηςη εταιρεία αναφέρει ότι κατάφερε να αυξήσει τον αποθηκευτικό χώρο στις κάρτες μνήμης SD κατά 1000% μέσα σε μία δεκαετία, αφού η πρώτη κάρτα μνήμης SD που κυκλοφόρησε το 2003, μπορούσε να αποθηκεύσει μόνο 512 Megabyte.

[via]

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
O Peter Jackson κινηματογράφησε Distinct 9 το 2008-2009 με κάρτες 8GB.http://www.factfiend.com/district-9-filmed-using-8-gb-memory-cards/Το 2011 κινηματογραφούσε το Hobit σε κάρτες μεγέθους 128GB(!).https://switcheswitches.wordpress.com/tag/peter-jackson/Και μόλις 2-3 χρόνια μετά κυκλοφορούν αυτά τα "τέρατα" 4πλασιας χωρητικότητας στο εμπόριο!. Technology (and free market) rocks!2-3 χρόνια μετά ως καταναλωτές χουμε ρόνια