Ένα ευφυέστατο ρομποτικό 'μυαλό' δημιούργησε μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Cornell στις ΗΠΑ σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα, το οποίο αποκτά γνώσεις και δεξιότητες, σερφάροντας στο διαδίκτυο, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.

 

Το Robo Brain όπως αποκαλείται το νέο επίτευγμα στο χώρο της τεχνητής νημοσύνης, έχει σχεδιαστεί όχι μόνο να μαθαίνει αλλά και να διαδίδει σε άλλα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης τις γνώσεις που αποκτά μέσω online πηγών πληροφοριών όπως βίντεο στο YouTube.

 

Εν αντιθέσει με παρόμοια συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, που έχουν αναπτυχθεί και επι ευρωπαϊκού εδάφους, το Robo Brain έχει τη δυνατότητα να κατανοεί και να αναλύει τις πληροφορίες αντί να τις συλλέγει, προσομοιώνοντας την αντιληπτική ικανότητα του ανθρώπινου μυαλού.

 

Ήδη το Robo Brain, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών όπως της Microsoft και της Google που υποστηριζουν την προσπάθεια των ερευνητών για περαιτέρω εξέλιξη του συστήματος.

 

Μέχρι στιγμής, από τον προηγούμενο μήνα που ξεκίνησε το σερφάρισμα, το Robo Brain, έχει "δει" πάνω από 120.000 βίντεο στο YouTube και έχει διαβάσει 100 εκατομμύρια "how-to" άρθρα και εγχειρίδια συσκευών.

 

Η γνωστική πρόοδος και οι δεξιότητες που έχει αποκτήσει μέχρι στιγμής το Robo Brain, εκτίθενται στο σάιτ robobrain.me.