Πειραματικό λογισμικό γράφει σχεδόν μόνο του παραμύθια

Πειραματικό λογισμικό γράφει σχεδόν μόνο του παραμύθια Facebook Twitter
To MOSS, με ελάχιστη καθοδήγηση, μπορεί να συνδυάσει 22 συναισθήματα ώστε να παράξει μια ηθικοπλαστική αφήγηση.
0

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας, δημιούργησαν ένα λογισμικό που είναι ικανό να γράψει μόνο του παραμύθια και μικρές ιστορίες.

Η δημιουργός του προγράμματος "Moral Storytelling System - MOSS" και υποψήφια διδάκτωρ Υπολογιστών στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, Margaret Sarlej, δήλωσε ότι παρόλο που οι άνθρωποι μπορούν χωρίς δεύτερη σκέψη να αφηγηθούν μια απλή ή μια περίπλοκη ιστορία, οι υπολογιστές δεν μπορούν να μιμηθούν αυτή την ικανότητα με την ίδια ευκολία.

"Πρόκειται για ένα έμφυτο ταλέντο που οι υπολογιστές δεν το διαθέτουν. Χρειάζονται πολύ λεπτομερείς οδηγίες για κάθε βήμα της διαδικασίας, τις οποίες δεν είναι εύκολο να τις παρέχουμε, ειδικά όταν ακόμα δεν έχουμε κατανοήσει τους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί το ανθρώπινο μυαλό για την αφήγηση μιας ιστορίας".

Το MOSS, με την καθοδήγηση ενός συγγραφέα, που αποφασίζει τη συναισθηματική πλοκή της ιστορίας, μπορεί να συνδυάσει μόνο του μέχρι 22 συναισθήματα ώστε να παράξει μια ηθικοπλαστική αφήγηση που είναι αρκετά πιο ενδιαφέρουσα σε σχέση με ό,τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα η τεχνητή νοημοσύνη, αναφέρει το CNET. 

Ο καθηγητής Ryan, του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, που στο παρελθόνε έχει προσπαθήσει να αναπτύξει παρόμοιο λογισμικό, ανέφερε ότι "αν και βρισκόμαστε σε πολύ πρώιμο στάδιο, το σύστημα MOSS είναι ένα σημαντικό βήμα για το τι μπορούν να προσφέρουν στην αφήγηση ιστοριών τα συγκεκριμένα λογισμικά τεχνητής νοημοσύνης".

 

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNET, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, βρισκόμαστε ακόμα πολύ μακριά από την πιθανότητα ένας υπολογιστής να γράψει κάτι αντίστοιχο με τον "Οδυσσέα" του James Joyce.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM