Εκατοντάδες γυμνές selfies βρέθηκαν σε παλιά smartphones με Android

Εκατοντάδες γυμνές selfies βρέθηκαν σε παλιά smartphones με Android Facebook Twitter
1

Η έγκυρη τσεχική εταιρεία online ασφαλείας Avast, προειδοποιεί τους χρήστες smartphones με παλαιότερες εκδόσεις του λειτουργικού Android, ότι κάνοντας επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, πριν μεταβιβάσουν τη συσκευή τους, δεν εγγυάται και σβήσιμο προσωπικών δεδομένων όπως επαφές και φωτογραφίες.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, προμηθεύτηκε από το eBay 20 τυχαία μεταχειρισμένα Android κινητά από τα οποία, κατάφερε να ανασύρει 40.000 φωτογραφίες, επαφές, μηνύματα SMS, email και ιστορικά ερευνών στην Google με τη χρήση εξειδικευμένου software που μπορεί όμως να προμηθευτεί ο καθένας δωρεάν από το internet.

Σύμφωνα με την Guardian από αυτό το υλικό οι 750 φωτογραφίες απεικόνιζαν γυναίκες σε διάφορες γυμνές πόζες καθώς και 250 φωτογραφίες ανδρικών μορίων, 1500 φωτογραφίες παιδιών, 1000 όροι αναζήτησης στην Google, emails, SMS και επαφές. Πάντως σύμφωνα με δήλωση της Google, αυτό ισχύει για συσκευές με λειτουργικό Android 3.0 Honeycomb και παλαιότερα.

Οι υπεύθυνοι της Avast, τονίζουν ότι για να είστε σίγουροι ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης του παλιού σας smartphone δεν θα δει το περιεχόμενό σας, αφού η επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων δεν σβήνει τα αρχεία, ο καλύτερος τρόπος για να προφυλαχθείτε είναι η διαγραφή των αρχείων, εάν πουλήσετε ή χαρίσετε τη συσκευή ή η καταστρφή της."

 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM