Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σήμερα, η οποία γιορτάζεται για 11η φορά σε πάνω από 100 χώρες, με σύνθημα Let's create a better Internet together! και σκοπό έχει να επιστήσει την προσοχή για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

 

Σύμφωνα με έρευνα του saferinternet.gr το Facebook στη χώρα μας καταλαμβάνει, λόγω της δημοφιλίας του, την πρώτη θέση όσον αφορά την συγκέντρωση παράνομων δραστηριοτήτων ενώ η γραμμή SafeLine δέχεται δεκάδες καταγγελίες καθημερινά, που αφορούν σε κλοπή κωδικών, ηλεκτρονικό εκφοβισμό, και η αναδημοσίευση φωτογραφιών πολιτών χωρίς την άδειά τους.

 

Στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση στο Δημόκριτο, με τη συμμετοχή φορέων, εκπαιδευτικών και μαθητών υπό την αιγίδα της Wind, της Alpha Bank και τηw Google.

 

Παράλληλα, στο εξωτερικό η ημέρα ασφαλούς Internet, που πραγματοποιείται τη δεύτερη ημέρα, της δεύτερης εβδομάδας, του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, τιμήθηκε από την Microsoft, την Google και τo Twitter, με καμπάνιες που επικεντρώθηκαν σε ζητήματα προστασίας της ιδωτικής ζωής στο διαδίκτυο.