"Μικτή πραγματικότητα". Αυτό είναι το νέο Virtual Reality

"Μικτή πραγματικότητα". Αυτό είναι το νέο Virtual Reality Facebook Twitter
0

Έχουμε ήδη δει συσκευές όπως το Google Glass ή το Atheer One, που σκοπό έχουν να εμπλουτίσουν την όραση του χρήστη, μπερδεύοντας τα σύνορα μεταξύ εικονικού και πραγματικού κόσμου, αφού μπορούν να αναγνωρίσουν αντικείμενα από το κοντινό περιβάλλον και να προβάλλουν σχετικές πληροφορίες, αλλά και να πραγματοποιήσουν μια σειρά απο ενέργειες όπως λήψη φωτογραφιών, σερφάρισμα στο Web κλπ.

Όπως μας ενημερώνει το New Scientist, μια ομάδα ερευνητών από το University College του Λονδίνου, κατάφερε να βάλει στην παραπάνω εξίσωση και το virtual reality, αφού χρησιμοποιώντας μια ειδικά τροποποιημένη συσκευή Oculus Rift που μετατρέπει όλα τα video games σε Virtual Reality, κατάφεραν να αναμείξουν τον πραγματικό κόσμο με 3D προβολές.

Τα τρισδιάστατα στοιχεία που προβάλλει η συσκευή από την αναγνώριση συγκεκριμένων αντικειμένων στο χώρο, μπλέκονται με την πραγματική όραση του χρήστη, δίνοντας την φουτουριστική εικόνα που μας παρουσιάζει το παρακάτων βίντεο. Περισσότερες λεπτομέρειες για το "Mixed Reality" μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM