Είναι η δημοφιλέστερη πειρατική ιστοσελίδα που παρά τις κατά καιρούς δικαστικές διαμάχες, καταδίκες των ιδρυτών, κυνηγητό από κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων συνεχίζει απτόητη να εκπέμπει στον Ιστό και να κερδίζει καθημερινά εκατομμύρια «κλικ».

Το «πειρατικό», The Pirate Bay,«σβήνει» 10 κεράκια και γιορτάζει μαζί με τους χρήστες 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Διαδικτύο.

Πρόκειται για ιστότοπο ...Χαιλάντερ, το πιο «εφτάψυχο» file sharing website στην ιστορία του internet. Το pirate bay ξεκίνησε να «εκπέμπει» στις 9 Αυγούστου 2003 με 4 Linux servers. Από τότε, μετράει εκατοντάδες επιθέσεις DDoS, μπλοκαρίσματα από ISPs, ακύρωση των domain του, «μετακομίσεις» των servers του σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στην ιστοσελίδα, με αφορμή τα γενέθλια οι «πειρατές» αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Κοίτα! Τα καταφέραμε! Μια δεκαετία επιθετικότητας και καταστολής. Δεν πιστεύαμε ειλικρινά ότι θα φτάναμε τόσο μακριά. Όχι λόγω των μπάτσων, της μαφίας και των διεφθαρμένων πολιτικών. Αλλά επειδή πιστεύαμε πως τελικά είμαστε πολύ μεγάλοι για αυτά τα σκ**τα. Αλλά τελικά, οδηγώντας αυτό το πλοίο, νιώθουμε και πάλι νέοι. Και θα παραμείνουμε νέοι μέχρι να πεθάνουμε. Σας ευχαριστούμε για όλα. Δεν θα ήμασταν τίποτα χωρίς εσάς».

Με αφορμή την επέτειο, οι διαχειριστές προσφέρουν σε όλους τον PirateBrowser, μια custom έκδοση του Firefox που επιτρέπει στον χρήστη να παρακάμψει φίλτρα μπλοκαρίσματος, ενώ καθιστά δυνατή την πρόσβαση στην ιστοσελίδα από οπουδήποτε και αν βρίσκεται ο χρήστης. Και όλα αυτά με την ανωνυμία να διασφαλίζεται από τον Tor browser που περιλαμβάνεται στο πακέτο.

«Κατεβάστε» τον PirateBrowser από εδώ: https://thepiratebay.sx/blog/233