Γιατί όλη η φήμη της Apple εξαρτάται από το iPhone 5s;

Γιατί όλη η φήμη της Apple εξαρτάται από το iPhone 5s; Facebook Twitter
18
Γιατί όλη η φήμη της Apple εξαρτάται από το iPhone 5s; Facebook Twitter

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Apple έχει μείνει πολύ πίσω στον τομέα της καινοτομίας και κάτι τέτοιο φαίνεται αρχικά από το iPhone και το λειτουργικό σύστημα iOS που δεν μπορούν να προλάβουν σε ταχύτητα τις αναβαθμίσεις στο Android.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της χαλάρωσης είναι η επιφάνεια χρήσης που έχει αλλάξει ελάχιστα από τότε που κυκλοφόρησε το smartphone της εταιρείας. (προστέθηκε μία σειρά εικονιδίων με την οθόνη τεσσάρων ιντσών του iPhone 5).

Μπορεί προ διετίας η εταιρεία να παρουσίασε το Siri και τις οθόνες Retina, αλλά πλέον βρίσκεται επικίνδυνα πίσω συγκριτικά με τις ανταγωνίστριες εταιρείες.

Το γεγονός ότι η Αpple πρόσθεσε τη δυνατότητα λήψης πανοραμικών φωτογραφιών με το iPhone 5 ως κάτι καινοτόμο, είναι ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει.

Οι πιστοί καταναλωτές της Apple περιμένουν με αγωνία το επόμενης γενιάς iPhone που θα ονομάζεται κατά πάσα πιθανότητα 5s, καθώς για πολλούς είναι η τελευταία ευκαιρία της εταιρείας να αποδείξει ότι δεν έχει ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη καινοτομία.

Η τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων μπορεί να είναι μια καλή αρχή, αλλά αυτό που έχουν πραγματικά ανάγκη οι καταναλωτές είναι η εταιρεία, να προσφέρει μία τεχνολογία που δεν φαντάζονταν ποτέ ότι θα μπορούσε να υπάρξει.

Σε διαφορετική περίπτωση η Apple κινδυνεύει να χάσει μία δια παντός το παιχνίδι και να ακολουθεί σαν υπνωτισμένη τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Τech & Science
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Για να μην κουραζονται και παρα πολυ εκει στην Apple,θα μπορουσαν να κανουν μια κ μονο καινοτομια:πολυ απλα να ριξουν την τιμη.Και πριν μου πει κανεις οτι η συσκευη αξιζει 649$ (ή 730ευρώ στην Ελλαδα)να του θυμησω το εξης:Desiged in California,made in China...Α ναι,και η αποκάλυψη!Το αλουμινιο και το γυαλι εχουν πολυ χαμηλοτερη αξια απο τον χρυσο και οποιοδηποτε πολυτιμο λιθο.Αλλά ολοι ξερουμε πως αυτο που ουσιαστικα χαριζεται ειναι και το λιγοτερο ποθητό.
Ότι και να κάνει, πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα πληρώνουν στα τυφλά το λευκό μηλαράκι είτε έχουν επίγνωση του τι αγοράζουν είτε όχι. Το hype πάντως των χρηστών apple προϊόντων είναι απ τους παράγοντες που στηρίζουν σε τεράστιο βαθμό την εταιρεία. Νομίζω τα πάντα θέμα hype είναι. Επίσης δεν έχει νόημα να κράζεις την apple ή τους πελάτες της. Ο μόνος που χαλιέσαι είσαι εσύ και κανένας άλλος.
εχω iphone , γουστάρω να το έχω και αν θέλω να πάρω το καινούριο θα το πάρω . Αν σου ζητήσω ποτέ δανεικά να αντιδράσεις διαφορετικά για το που θα επενδύσω τα 700 800 900 1000 10000 ευρω μου δεν σε αφορά . end of the story .
"Το γεγονός ότι η Αpple πρόσθεσε τη δυνατότητα λήψης πανοραμικών φωτογραφιών με το iPhone 5 ως κάτι καινοτόμο, είναι ενδεικτικό του προβλήματος που υπάρχει"Πολύ ανώδυνα δεν εκφράζεται ο αρθρογράφος για μια αξιολύπητη απόπειρα εξαπάτησης του καταναλωτή; Μία από τις τόσες αυτής της εταιρείας.
ενα μικρο ποσοστο ανθρωπων θ χρειαστει τις λειτουργειες του iphone στο συνολο τους. το 80% απλα στελνει μνματα και κλησεις, facebook, αντε και 50 φωτο οταν ειναι για καφε και ποτο και κανα e mail σε πολυ τρελες αναγκες, να μη σχολιασω τους μαθητες που κυκλοφορουν με iphone που ιδεα δεν εχουν πως σκατα βγαινουν τα 700ευρω ουτε και κατι καγκουρες που μου το πλασαρουν στο τραπεζι την ωρα του καφε και για να σε παρουν τηλ σου κανουν αναπαντητη γτ δεν εχουν λεφτα για καρτα. Αρα ΑΠΛΑ ποιο το νοημα?????
κανεις μεγαλο λαθος, αν δεν το χρειαζομαι γιατι να μπω στη διαδικασια να το παρω?? και επισης με μεγαλη ευκολια σαν χρηστης android σχολιαζω και το δικο μου.
ναι εννοειται πως δε θα μπεις στη διαδικασια να το αγορασεις εφοσον δεν υπαρχουν τα λεφτα αλλα αυτη τη στιγμη νομιζω η καινοτομια ειναι το θεμα προς σχολιασμο και οχι το ποιος θα το αγορασει και ποιος οχι. αυτο ειναι στη βουληση και στην τσεπη του καθενος.
δεν ειναι θεμα κακεντρεχειας θεωρω. ειχα κι εγω iphone και ημουν τρελα φανατικη μεχρι που παραδεχτηκα την υπεροχη των android. η διαφορα ειναι εμφανης σε οσους εχουν χρησιμοποιησει και τα 2. αναμφισβητητα ειναι πολυ καλο το iphone και επαναλαμβανω το λεω γιατι ημουν "πιστη" στο iphone αλλα σαν πληροφορικαρια πρεπει να παραδεχτω το αντιθετο. προς το παρον τουλαχιστον.
πόση καινοτομία πιά; αφήστε και κάναν άλλον να εισάγει κάτι. δε θα τα κάνει πιά με το στανιό όλα η άππλ. καλά είναι τόσο. και μ' αυτά που έχει, να τα διατηρήσει και να τα κάνει πιό προσιτά, πάλι βιώσιμη θα 'ναι.
"Δεν είμαι κορόιδο γιατί, αντί να δώσω €700 στην Apple, δίνω €700 στην Samsung/Nokia/Whateveria!" ...cool story, bro!Σ.Σ.: Είμαι περήφανος κάτοχος ενός ταπεινού, οικονομικού Android, αλλά η "πάλη" μεταξύ των χρηστών με έχει κουράσει!
Αρχικά να σε ενημερώσω ότι το iPhone 5 είναι κατά πολύ ακριβότερο από 700 ευρώ. Οπότε φαντάσου πόσο ακριβότερο θα είναι το 5S. Εν συνεχεία, να σου πω ότι έχω όντως Samsung το οποίο αγόρασα με 200 ευρώ και κάνει όλα όσα χρειάζομαι από ένα κινητό και πολύ περισσότερα οπότε ναι δε θεωρώ τον εαυτό μου κορόιδο. Τέλος, ποιος μίλησε για πάλη μεταξύ λογισμικών; Εγώ μιλάω για οικονομική εκμετάλλευση από πλευράς της Apple μπας και νιώσει σημαντικός ο κάθε πικραμένος.
@kiss my fanny!!! Το iPhone 5 ξεκινάει στα €600. To Samsung Galagy SIII κάπου €40 χαμηλότερα, και κάνουν τα ίδια ακριβώς πράγματα με διαφορετικούς τρόπους το καθένα. Δεν τίθεται θέμα φτηνού ή ακριβού. Όταν μιλάμε για τέτοια ποσά, είναι ΟΛΑ ΑΚΡΙΒΑ!Όπως διαπιστώνουμε αμφότεροι, με τα ανδροειδή κινητά μας των €200, την δουλειά μας την κάνουμε μια χαρά, χωρίς να σκάσουμε έναν βασικό μισθό -με τις κρατήσεις- σε μια συσκευή. Είναι όμως της μόδας η Apple να εμφανίζεται ως ο villain, την στιγμή που ΟΛΕΣ οι εταιρίες έχουν πανάκριβα προϊόντα να μοστράρουν ως "ναυαρχίδες" τους. Αυτό το "η Apple είναι ο Διάβολος" και "εγώ δεν είμαι κορόιδο σαν εσένα, Apple fan-boy" είναι που με έχει κουράσει.Αν γουστάρεις iPhone, και έχεις λεφτά για iPhone, παίρνεις iPhone. Για τον ίδιο λόγο που, αν έχεις λεφτά για Volkswagen, δεν παίρνεις Seat. Δεν είναι θέμα ευφυΐας, είναι θέμα οικονομικής δυνατότητας και προτιμήσεων. Αυτά!