Παραβιάστηκαν 250.000 λογαριασμοί του Twitter

Get Adobe Flash player
0

Χθες Παρασκευή, το κοινωνικό δίκτυο Twitter, αποκάλυψε μέσω του επίσημού του blog ότι περίπου 250.000 χρήστες έπεσαν θύματα οργανωμένου hacking.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αυτή την εβδομάδα απετράπη την τελευταία στιγμή μία κυβερνό-επίθεση που αποσκοπούσε να αποκτήσει κωδικούς και άλλα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

Όσοι χρήστες επιχειρήσουν να συνδεθούν στο Twitter και δεν τα καταφέρουν, ίσως ο λογαριασμός τους έχει παραβιαστεί και ο κωδικός τους έχει αλλάξει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κοινωνικό δίκτυο ακύρωσε τους προηγούμενους κωδικούς ως μέτρο ασφαλείας, ενώ έστειλε προειδοποιητικό e-mail στους άτυχους χρήστες για την επαναφορά του λογαριασμού τους.

Παραβιάστηκαν 250.000 λογαριασμοί του Twitter Facebook Twitter


Τέλος, το κοινωνικό δίκτυο συνδυάζει την επίθεση με εκείνη που πραγματοποιείται τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε μεγάλες εφημερίδες όπως η New York Times και η Wall Street Journal και αποκλείει το ενδεχόμενο ερασιτεχνικής επίθεσης.


Όσοι χρήστες θέλουν να θωρακίσουν τον λογαριασμό τους, θα πρέπει να επιλέγουν έναν κωδικό που να αποτελείται από τουλάχιστον δέκα χαρακτήρες και να συνδυάζονται από γράμματα, αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες (πχ. @)

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM