ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Το Twitter θα πρέπει να δίνει τα στοιχεία των ρατσιστών

Το Twitter θα πρέπει να δίνει τα στοιχεία των ρατσιστών Facebook Twitter
2
Το Twitter θα πρέπει να δίνει τα στοιχεία των ρατσιστών Facebook Twitter

Το κοινωνικό δίκτυο Twitter τάσσεται υπέρ της ελευθερίας λόγου, αλλά όταν γίνεται κατάχρησή της υπάρχουν και οι ανάλογες συνέπειες.

Ύστερα από απόφαση γαλλικού δικαστηρίου, το Twitter θα πρέπει να αποκαλύπτει την ταυτότητα των χρηστών που κάνουν ρατσιστικές επιθέσεις μέσω tweets.

Όπως αναφέρει το Zdnet, η αντιπαράθεση μεταξύ του κοινωνικού δικτύου και της γαλλικής δικαιοσύνης ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η τάση #UnBonJuif (ένας καλός Εβραίος) έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γαλλία, με πολλούς χρήστες να δημοσιεύουν αντισημιτικά αστεία.

Η Οργάνωση Εβραίων Φοιτητών στη Γαλλία κινήθηκε εναντίον του κοινωνικού δικτύου, ζητώντας από δικαστήριο του Παρισιού να αναγκάσει το Twitter να αποκαλύψει την ταυτότητα των χρηστών που χρησιμοποίησαν το ρατσιστικό hashtag.

Το Twitter δεν συμφωνούσε με την αποκάλυψη των ονομάτων καθώς οι υπεύθυνοί του υποστήριζαν ότι βρίσκονται αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των αμερικανικών αρχών και δεν ήταν αναγκασμένοι να συμμορφωθούν στις αποφάσεις άλλων χωρών.

Οι γαλλικές αρχές όμως είχαν διαφορετική γνώμη κι έτσι χθες Πέμπτη, το δικαστήριο αποφάσισε ότι το Twitter θα πρέπει να αποκαλύπτει την ταυτότητα των ρατσιστών, ενώ είναι αναγκασμένο να θέσει σε λειτουργία ένα ευδιάκριτο σύστημα αναφοράς κακόβουλων tweets, όπου οι χρήστες θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να ειδοποιούν το κοινωνικό δίκτυο για κάποια ρατσιστική συμπεριφορά.

Το κοινωνικό δίκτυο έχει περιθώριο δύο εβδομάδων για να συμμορφωθεί στην απόφαση του γαλλικού δικαστηρίου. Σε περίπτωση που δεν δοθούν τα ονόματα των χρηστών, η Γαλλία θα επιβάλει τσουχτερό πρόστιμο στο Twitter.

Τech & Science
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM