Ανήσυχη η Apple - Aν ο Τραμπ συνεχίσει, τα προϊόντα της θα γίνουν ακριβότερα

Ανήσυχη η Apple - Aν ο Τραμπ συνεχίσει, τα προϊόντα της θα γίνουν ακριβότερα Facebook Twitter
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι ετοιμάζει νέα σειρά δασμών σε ουσιαστικά όλα τα κινεζικά προϊόντα που εισέρχονται στις ΗΠΑ, προκαλώντας ανησυχία στην Apple πως τα προϊόντα της θα ακριβύνουν για τους Αμερικανούς καταναλωτές.

«Ετοιμάζουμε δασμούς σε προϊόντα 200 δισ. δολ. από την Κίνα. Λυπάμαι που θα το πω αυτό, αλλά είμαστε σε ετοιμότητα και για επιπλέον δασμούς σε προϊόντα 267 δισ. δολ., που θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή, σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο Τραμπ την Παρασκευή όπως μεταδίδει η WSJ.

Οι δηλώσεις του έχουν προκαλέσει ταραχή στην Σίλικον Βάλεϊ καθώς οι τεχνολογικοί κολοσσοί συνεργάζονται στενά με την Κίνα για την παραγωγή και προμήθεια των προϊόντων τους.

Πολλοί οικονομολόγοι και επενδυτές ανησυχούν πως μια τέτοια απόφαση θα εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομία. Η Κίνα απειλεί με αντίποινα και μέτρα κατά των αμερικανικών εταιρειών που λειτουργούν εκεί.

Η Apple προειδοποίησε ότι τα προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών Apple Watch και Air Pods θα κοστίζουν περισσότερο αν ο Τραμπ «ανοίξει« νέο μέτωπο. Ωστόσο στην επιστολή της Αpple προς κυβερνητικούς αξιωματούχους η εταιρία δεν αναφέρεται καθόλου στα iPhone και στα iPad.

Η Apple είπε επίσης ότι θα επηρεαστεί το MacMini, ένας υπολογιστής χαμηλού κόστους, καθώς και αξεσουάρ όπως ποντίκια, πληκτρολόγια, φορτιστές και ακόμα και δερμάτινα καλύμματα για iPhones και iPads.

Ο τομέας της τεχνολογίας θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηττημένους αν ο Τραμπ αποφασίσει την επιβολή των νέων δασμών. Ήδη μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις, η μετοχή της Appe σημείωσε πτώση.

Μέσα στις επόμενες μέρες εκτιμάται πως η Apple, αλλά και λόμπι από τηςν Σίλικον Βάλει θα επιδιώξουν να ασκήσουν πιέσεις στον Τραμπ για να μην προχωρήσει στα νέα μέτρα.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM