Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα έχουν αυτόματο σύστημα αναγνώρισης προσώπων

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα έχουν αυτόματο σύστημα αναγνώρισης προσώπων Facebook Twitter
EPA
0

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Όπως εξήγησαν οι διοργανωτές, το μέτρο αυτό θα ληφθεί για λόγους «αυξημένης ασφάλειας». Το σύστημα δεν θα απευθύνεται σε θεατές και θα αφορά τους αθλητές, τους υπαλλήλους και τους εθελοντές.

Η τεχνολογία, η οποία παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης σε μια εκδήλωση στην ιαπωνική πρωτεύουσα, θα χρησιμοποιήσει IC chips μέσα στα δελτία ταυτότητας, προκειμένου να επαληθεύεται αυτόματα η ταυτότητα όσων εισέρχονται σε 40 αθλητικούς και διοικητικούς χώρους.

Περισσότεροι από 300.000 αθλητές και προσωπικό των Αγώνων θα πρέπει να υποβάλουν φωτογραφίες σε βάση δεδομένων πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες τον Ιούλιο του 2020.

«Κάθε φορά που μπαίνουν στην εγκατάσταση, πρέπει να περνάνε έλεγχο ασφαλείας», εξήγησε ο επικεφαλής ασφαλείας του Τokyo 2020 Τσουγιόσι Ιβάσιτα.

Το πρωτοποριακό σύστημα έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας πληροφοριών NEC.

«Οι χώροι του Τόκιο δεν έχουν πάντα αρκετό χώρο για τον έλεγχο ασφάλειας ή ακόμα και χώρο αναμονής για τον έλεγχο ασφάλειας. Όταν συμβαίνουν τα γεγονότα, περιμένουμε πολλοί άνθρωποι να έρθουν και ο καιρός θα είναι πολύ ζεστός».

«Το σύστημα θα εφαρμοστεί σε περισσότερες από 40 εγκαταστάσεις, όπως το κύριο στάδιο, το διεθνές τηλεοπτικό κέντρο, το Ολυμπιακό χωριό και ούτω καθεξής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της NEC , Μασάκι Σουανούμα. 

Η NEC δήλωσε ότι δοκίμασε την τεχνολογία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016 και την έχει ήδη εφαρμόσει σε ορισμένα αεροδρόμια.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM