Netflix: Κάτι δεν πήγε καθόλου καλά τους τελευταίους μήνες - Έχασε την ορμή του και τους στόχους

Netflix: Κάτι δεν πήγε καθόλου καλά τους τελευταίους μήνες - Έχασε την ορμή του και τους στόχους Facebook Twitter
0

To Netflix, ο γίγαντας του streaming, έπεσε έξω στις προβλέψεις ανάπτυξης που είχε κάνει κατά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο συνδρομητές.

Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, προκάλεσαν άγχος στους επενδυτές καθώς δείχνουν πως η εκρηκτική εγγραφή συνδρομητών της πρώτης περιόδου ξεφούσκωσε. Οι μετοχές της Netflix έχασαν μεγάλη αξία μετά την  ανακοίνωση.

Για το δεύτερο τρίμηνο, το Netflix ανακοίνωσε κέρδος 384,3 εκατομμυρίων δολαρίων ή 85 σεντς ανά μετοχή, από 65,6 εκατομμύρια δολάρια ή 15 σεντς ανά μετοχή το προηγούμενο έτος.

Το κέρδος είναι τεράστιο, αλλά καθόλου κοντά σε αυτό που αναμενόταν.

Η εταιρεία κάνει λόγο για κακή εσωτερική πρόβλεψη αν και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετώπισε προβλήματα πρόβλεψης νέων συνδρομητών.

Η εταιρεία έχει εκτιμήσει εσφαλμένα τις προβλέψεις της τουλάχιστον τρεις φορές τα τελευταία δέκα τρίμηνα.

Συνολικά, το Netflix δήλωσε ότι είχε προσθέσει 670.000 πελάτες στις ΗΠΑ, σχεδόν τους μισούς από όσους ανέμενε. Επίσης έχασε τις αναμενόμενες εκτιμήσεις συνδρομητών στο εξωτερικό κατά 500.000.

Ο αναλυτής Daniel Ives στο GB Insights δήλωσε ότι τα αποτελέσματα ήταν «χαστούκι» για το Netflix και δείχνει πώς θα πρέπει να αλλάξουν τελείως οι εκτιμήσεις για το μέλλον.

Σε επιστολή προς τους μετόχους, η Netflix ανέφερε ότι η αύξηση των συνδρομητών στις ΗΠΑ κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους είναι ακόμα μπροστά από την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Όμως το Netflix αρχίζει να αντιμετωπίζει ανταγωνισμό για περιεχόμενο από αντιπάλους όπως η Amazon και η Apple.

Το Netflix αναμένεται να επενδύσει μέχρι και 12 δισ. δολάρια σε περιεχόμενο φέτος, αλλά θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην αγορά streaming.

Η Apple αυξάνει τις δαπάνες της για αρχικό περιεχόμενο βίντεο, μουσικής και εκδόσεων κατά 4,2 δισ. δολάρια μέχρι το 2022 από 1 δισ. δολάρια φέτος.

Η Amazon αναμένεται να διπλασιάσει σχεδόν τις δαπάνες της για αρχικό περιεχόμενο από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM