Ηχηρή αποχώρηση ηγετικού στελέχους του Facebook

Ηχηρή αποχώρηση ηγετικού στελέχους του Facebook Facebook Twitter
0

Ο αντιπρόεδρος επικοινωνίας και δημόσιας πολιτικής του Facebook, Elliot Schrage, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από τη θέση του στην εταιρεία.

Ο Schrage, ο οποίος έκλεισε δέκα χρόνια εργασίας στο Facebook τον περασμένο μήνα, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα παραμείνει ως συνεργάτης της εταιρείας και ως σύμβουλος του Μαρκ Ζούκερμπεγκ.

Ο Schrage δήλωσε: «Μετά από πάνω από μία δεκαετία στο Facebook, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Η θέση αυτή ήταν καλή, αλλά είναι επίσης γεμάτη ένταση και αφήνει ελάχιστα περιθώρια για πολλά άλλα πράγματα».

Η αποχώρησή του έρχεται μετά από μια αλυσίδα σκανδάλων για την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της εξάπλωσης της ρωσικής προπαγάνδας στην πλατφόρμα και της Cambridge Analytica, όπου τα προσωπικά δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών υπεξαιρέθηκαν από μια εταιρεία πολιτικής έρευνας.

Το Facebook φέρεται να χάνει ένα στέλεχος που εν μέσω καταιγίδας διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο υπερασπιστή του, αν και το «διαζύγιο» μοιάζει συναινετικό.

Ωστόσο οι New York Times αναφέρονται σε παρασκήνιο που θέλει τον Schrage να έχει δεχθεί πιέσεις για το πώς αντιμετώπισε την μιντιακή θύελλα των σκανδάλων.

Όπως και να έχει η προσθήκη του στη λίστα των αποχωρήσεων που αυξάνονται, έρχεται να στρέψει ξανά το βλέμμα στην εσωτερική κρίση που φαίνεται πως πλέον προκαλεί προβλήματα στο Facebook.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM