Καθώς το Instagram κερδίζει συνεχώς έδαφος, το πώς θα κάνει την παρουσία του ακόμη πιο ισχυρή είναι μάλλον ο στόχος αυτή τη στιγμή.

 

Και αυτό φυσικά μπορεί να επιτευχθεί «αιχμαλωτίζοντας» όσο γίνεται περισσότερους, για περισσότερη ώρα.

 

Ως προς αυτή την κατεύθυνση, το Ιnstagram σχεδιάζει αλλαγές.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal, το Instagram εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαλείψει τους περιορισμούς διάρκειας στα βίντεο.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα νέο χαρακτηριστικό θα δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να ανεβάζουν βίντεο μακράς διαρκείας έως και μιας ώρας.

 

Αυτό θα φέρει μια νέα δημιουργική ευελιξία για τους χρήστες και θα φέρει το Instagram πιο κοντά στο YouTube και τη δική του μητρική εταιρεία, το Facebook.

 

Και φυσικά αυτό θα ήταν μια αρκετά μεγάλη απειλή για το ΥοuTube καθώς οι Youtubers, οι μουσικοί και οι κινηματογραφιστές θα μπορούν να δημοσιεύουν όλο το υλικό τους στο Instagram. Μέχρι τώρα οι περισσότεροι μας ζητάνε να κάνουμε swipe up και μας στέλνουν στο YouTube. 

 

Η νέα λειτουργία θα επικεντρωθεί στο κάθετο βίντεο σύμφωνα με την WSJ.

 

Τα Instagram Stories έχουν ήδη σχεδιαστεί γύρω από την κάθετη μορφή βίντεο και η αναφορά δεν διευκρινίζει εάν θα επιτρέπονται πλέον βίντεο μόνο σε εκείνη την ενότητα της εφαρμογής ή και στην κύρια ροή.

 

Προς το παρόν, οι Ιστορίες στο Instagram περιορίζονται σε μήκος 15 δευτερολέπτων και τα βίντεο στην κύρια ροή δεδομένων μπορούν να έχουν διάρκεια λίγο 60 δευτερολέπτων.

 

Η κίνηση έρχεται καθώς τα Stories αποδείχθηκαν τεράστια επιτυχία με πάνω από 300 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες από τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Το ίδιο το Instagram έχει πάνω από 800 εκατομμύρια χρήστες. 

 

Το σχέδιο περιγράφεται ως δοκιμαστικό, οπότε δεν είναι σίγουρο το πότε και πώς θα γίνει η αλλαγή.