Τα δυστυχήματα με αυτοκινούμενα οχήματα έχουν τρομάξει τους οδηγούς στο Σαν Φρανσίσκο

Τα δυστυχήματα με αυτοκινούμενα οχήματα έχουν τρομάξει τους οδηγούς στο Σαν Φρανσίσκο Facebook Twitter
EPA
1

Πολύ επιφυλακτικοί από ποτέ είναι οι οδηγοί στο Σαν Φρανσίσκο απέναντι στα αυτόνομα οχήματα μετά από μία σειρά θανατηφόρων δυστυχημάτων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Συμβουλίου του Σαν Φρανσίσκο (Bay Area Council), το ποσοστό των οδηγών που παραμένουν θετικοί για μία μελλοντική μετάβαση από τα συμβατικά σε αυτοκινούμενα οχήματα έχει μειωθεί αισθητά. 

Έτσι, ενώ το 2017 περισσότεροι από τους μισούς (52%) δήλωναν πως θα χρησιμοποιήσουν ευχαρίστως αυτοκινούμενα οχήματα, πλέον το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 46% με ολοένα πτωτικές τάσεις.

Την ίδια ώρα, το 39% των ερωτηθέντων δηλώνει πως δεν πρόκειται να μπει σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο που δεν έχει οδηγό. 

Ακόμα και μεταξύ των ατόμων που θα χρησιμοποιούσαν ένα τέτοιο όχημα υπό προϋποθέσεις, το 65% παραμένει δύσπιστο για την ικανότητα των αυτόνομων οχημάτων να λύσουν το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα με τα μποτιλιαρίσματα στους δρόμους τις ώρες αιχμής.

Ο αυξανόμενος σκεπτικισμός των οδηγών στην περιοχή οφείλεται στα τροχαία που καταγράφηκαν τους περασμένους μήνες. 

Τον Μάρτιο μία 49χρονη χτυπήθηκε από αυτόνομο αμάξι της εταιρίας Uber την ώρα που περπατούσε στο Τέμπε της Αριζόνα.

Μετά το δυστύχημα η εταιρία αναγκάσθηκε να αναστείλει επ' αόριστον την υπηρεσία των αυτόνομων αυτοκινήτων της στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Σε άλλο δυστύχημα που σημειώθηκε τον ίδιο μήνα στην ευρύτερη περιοχή της Καλιφόρνια, ένας άντρας σκοτώθηκε στον αυτοκινητόδρομο του Mountain View στην κομητεία Σάντα Κλάρα όταν το αυτόνομο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έπεσε πάνω στις προστατευτικές μπάρες.

Το όχημα λειτουργούσε με αυτόματο πιλότο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων λειτουργιών όπως η δυνατότητα να αλλάζει λωρίδες και να σταθμεύει μόνο του.

Φορείς της πολιτείας δήλωσαν στο πλαίσιο της έρευνας ότι τα αυτόνομα οχήματα παραμένουν ακόμα σε πρώιμο τεχνολογικό στάδιο και θα χρειασθεί ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έως ότου τα αμάξια αυτά ξεπεράσουν τα συμβατικά στους δρόμους.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι και το γεγονός πως το 31% των ερωτηθέντων προβλέπει ότι τα αυτόνομα οχήματα θα αποτελούν την πλειονότητα στους δρόμους μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, ενώ το 45% ισχυρίζεται πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από 50 ή και περισσότερα χρόνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια