To Facebook και η Qualcomm συνεργάζονται για τη δημιουργία του πιο γρήγορου ασύρματου WiFi

To Facebook και η Qualcomm συνεργάζονται για τη δημιουργία του πιο γρήγορου ασύρματου WiFi Facebook Twitter
0

To Facebook και η Qualcomm εδραιώνουν τη συνεργασία τους στο νέο ασύρματο σύστημα σύνδεσης υψηλών ταχυτήτων που φέρει την ονομασία Terragraph.

Πριν από δύο χρόνια περίπου, το Facebook ανακοίνωσε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο, το οποίο ονομάζεται «Τerragraph Project» και αφορά σε ένα ασύρματο σύστημα πολλαπλών κόμβων που εστιάζει στην προσφορά σύνδεσης υψηλών ταχυτήτων στο Διαδίκτυο σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.

Το έργο μοιάζει να αποτελεί μέρος της πεποίθησης του Facebook ότι όλοι αξίζουν μια συνεπή εμπειρία Internet υψηλής ευρυζωνικής σύνδεσης, και ότι, δυστυχώς, υπάρχουν πολλά εμπόδια που δεν την αφήνουν να εξελιχθεί. Στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεν είναι αρκετά γρήγορα. Στις ανεπτυγμένες οικονομίες, η υποδομή δεν είναι σε θέση να συμβαδίσει με την ανάπτυξη της «εκθετικής αύξησης της κατανάλωσης φωτογραφιών και βίντεο στις νέες υψηλές αναλύσεις των 4Κ και 8Κ».

 

Με το Terragraph, το Facebook έχει τη λύση σε αυτά τα προβλήματα, με τη χρήση εξαρτημάτων εγκατεστημένα σε καίρια σημεία μιας πόλης (στα φώτα ή τα φανάρια των δρόμων, σε εξωτερικούς τοίχους κτιρίων ή ταράτσες) και με την αξιοποίηση του cloud για την εντατική επεξεργασία των δεδομένων. Τελικός σκοπός να παρέχει γρήγορο Internet σε αστικές περιοχές διατηρώντας το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Τώρα λοιπόν, η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχει έναν ισχυρό σύμμαχο για τη δημιουργία αυτού του έργου, ο οποίος δεν είναι άλλος από την Qualcomm.

Η Qualcomm σε επίσημη ανακοίνωσή της δήλωσε ότι τα chipsets που θα παράγονται στο εξής θα διαθέτουν την προηγμένη τεχνολογία Terragraph. Το Facebook, με τη σειρά του, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα chipsets της Qualcomm στην τεχνολογία όλου του Terragraph Project, και η συμφωνία των δύο στοχεύει να ωθήσει αρχικά τους προγραμματιστές να εργαστούν για να αναπτύξουν νέο hardaware και στη συνέχεια, να επιτρέψει στους κατασκευαστές των routers να αναβαθμίσουν όλο το υλικό τους έτσι ώστε να υποστηρίζει την ανταλλαγή δεδομένων στα 60GHz.

 

Το Terragraph είναι μια τεχνολογία που λειτουργεί με την τοποθέτηση κεραιών σε φωτιστικά δρόμων, οι οποίες εκπέμπουν ραδιοκύματα υψηλής συχνότητας που μπορούν να διεισδύσουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εναλλακτική στα δίκτυα οπτικών ινών και μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα σε αστικά σημεία όπου η υπόγεια καλωδίωση είναι δύσκολη ή σχετικά περιορισμένη. Με την ίδια ευκολία, η λύση του Terragraph είναι κατάλληλη και για αγροτικές περιοχές.

Οι πρώτες δοκιμές του νέου σχεδίου θα ξεκινήσουν στα μέσα του επόμενου χρόνου και το San Jose είναι η πρώτη πόλη στη Silicon Valley που έχει προταθεί για τις υψηλές ταχύτητες της νέας τεχνολογίας του Facebook.

  

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ