Οι ισραηλινοί ιστότοποι δέχονται μαζικές κυβερνό-επιθέσεις

Οι ισραηλινοί ιστότοποι δέχονται μαζικές κυβερνό-επιθέσεις Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με την ισραηλινή κυβέρνηση έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 44 εκατομμύρια προσπάθειες κυβερνο-επιθέσεων σε κυβερνητικούς ιστότοπους, από τότε που η χώρα ξεκίνησε τις εναέριες επιχειρήσεις της, στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρει το Reuters, o ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Yuval Steinitz, ξεκαθάρισε ότι μόνο μία επίθεση ήταν επιτυχημένη, αλλά ο ίδιος δεν κατονόμασε τον ιστότοπο, λέγοντας μόνο ότι το site επανήλθε μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών.

Το υπουργείο ισχυρίζεται ότι καθημερινά καταγράφονται εκατοντάδες απόπειρες εισβολής σε ισραηλινούς ιστότοπους. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόνο στον ιστότοπο του ισραηλινού πρωθυπουργού καταγράφηκαν 10 εκατομμύρια απόπειρες, ενώ στο site του υπουργείου Εξωτερικών, ο αριθμός ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια.

Σημειώνεται ότι οι επιθέσεις έρχονται από πολλές χώρες του κόσμου, αλλά οι Ισραηλινοί δεν ανησυχούν καθώς θεωρούν ότι τα ηλεκτρονικά συστήματά τους είναι επαρκώς οχυρωμένα.


Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας δεν γίνεται απλά σε πραγματικό επίπεδο, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα όπου ο ισραηλινός στρατός έχει δώσει ρεσιτάλ αλαζονείας με φωτογραφίες στο Instagram

Πιθανολογείται ότι η ομάδα hackers που τα έχει βάλει με τους Ισραηλινούς είναι οι Anonymous, οι οποίοι είχαν προειδοποιήσει για ψηφιακά χτυπήματα.

Οι ισραηλινοί ιστότοποι δέχονται μαζικές κυβερνό-επιθέσεις Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM