Έρευνα αποκαλύπτει ότι μόνο ένα μικρό μέρος των χρηστών θα πλήρωνε για συνδρομητικό Facebook

Έρευνα αποκαλύπτει ότι μόνο ένα μικρό μέρος των χρηστών θα πλήρωνε για συνδρομητικό Facebook Facebook Twitter
0

H Mozilla ρώτησε 47.000 χρήστες του Facebook εάν θα πλήρωναν συνδρομή για το κοινωνικό δίκτυο και απ' ότι δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας λίγοι είναι εκείνοι που θέλουν να απαλλαγούν για πάντα από τις διαφημίσεις.

Με το Facebook να πρωταγωνιστεί στις τεχνολογικές (και όχι μόνο) ειδήσεις τους τελευταίους μήνες και με όλα τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα που έχουν αποκαλυφθεί από τις πολιτικές διαχείρισης δεδομένων των χρηστών του, η Mozilla διεξήγαγε μια έρευνα για να αναλύσει τις σκέψεις των χρηστών του Facebook, μετά τις απανωτές αποκαλύψεις. 47.000 άτομα απάντησαν και τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ανοιχτά για περαιτέρω εξερεύνηση από τον καθένα.

Το βασικότερο στοιχείο που δείχνουν τα αποτελέσματα είναι ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό χρηστών του Facebook προτίθεται να πληρώσει συνδρομή για το κοινωνικό δίκτυο, σε περίπτωση που η εταιρεία σταματούσε με αυτόν τον τρόπο να συλλέγει και να πουλά τα δεδομένα του.

Το 11,43% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα πλήρωναν μια τυπική συνδρομή, μέχρι 10 δολάρια τον μήνα, για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Facebook. Περίπου 1% δήλωσε ότι δεν θα είχε πρόβλημα να πληρώσει και περισσότερα. Το 64,84% των ερωτηθέντων δήλωσαν κατηγορηματικά όχι, ενώ το 34,68% των χρηστών απάντησαν ότι δεν ήταν σίγουροι.

Έρευνα αποκαλύπτει ότι μόνο ένα μικρό μέρος των χρηστών θα πλήρωνε για συνδρομητικό Facebook Facebook Twitter
Πηγή: The Mozilla Foundation

Οι παλαιότεροι χρήστες του Διαδικτύου και οι σούπερ nerds φαίνεται ότι βρίσκουν το Facebook τρομακτικό, ενώ ο μέσος όρος των χρηστών και οι πιο σύγχρονοι «τεχνολάγνοι» τρέφουν περισσότερα θετικά αισθήματα απέναντι στο κοινωνικό δίκτυο.

Στην ερώτηση «Έχετε κάνει αλλαγές στο Facebook ως αποτέλεσμα των πρόσφατων ανακαλύψεων για την Cambridge Analytica;», μόνο το 23,99% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά, ενώ σε άλλη ερώτηση «Ποιο από τα ακόλουθα σάς αρέσει λιγότερο στο Facebook», η απάντηση που κέρδισε με 28,16% ήταν «Το Facebook είναι χάσιμο χρόνου».

Η Mozilla, πιστή στο ελεύθερο πνεύμα της, πιστεύει ότι τα δεδομένα της έρευνας πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλους, με ασφάλεια και σεβασμό, χωρίς να μοιράζονται προσωπικές πληροφορίες. Εάν θέλετε να εμβαθύνετε περισσότερο στα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδραστικό εργαλείο της Mozilla, για να δείτε πώς φανερώνονται όλες τις αλήθειες της έρευνάς της.

  

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM