Το Instagram σύντομα θα σας επιτρέπει να κατεβάζετε τα δεδομένα σας, ακριβώς όπως το Facebook

Το Instagram σύντομα θα σας επιτρέπει να κατεβάζετε τα δεδομένα σας, ακριβώς όπως το Facebook Facebook Twitter
0

Μια μια, οι αδελφές εταιρείες του Facebook, συμμορφώνονται με τους κανόνες για καλύτερη προστασία των δεδομένων που μοιράζονται οι χρήστες τους. 

Μετά τις δηλώσεις του CEO του Facebook σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίζεται τα δεδομένα των χρηστών και τον τρόπο με τον οποίο προέκυψε η μεγάλη «γκάφα» της Cambridge Analytica, το συγγενικό Instagram, αποφάσισε ότι σύντομα θα πρέπει να επιτρέπει και αυτό στους χρήστες του να κατεβάζουν ένα αντίγραφο όλου το περιεχομένου που έχουν μοιραστεί στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις ενός εκπροσώπου του Instagram στο TechCrunch  «Η υπηρεσία δημιουργεί ένα νέο εργαλείο φορητότητας δεδομένων. Σύντομα θα έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε ένα αντίγραφο όλων των δεδομένων που έχετε μοιραστεί στο Instagram, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών, των βίντεο και των μηνυμάτων σας.»

 

Είναι ένα πρώτο βήμα. Αν κάποιος θέλει να αφαιρέσει το περιεχόμενό του από το Instagram, είτε θέλει να δημιουργήσει ένα προσωπικό αρχείο είτε να μετακινηθεί σε ένα διαφορετικό κοινωνικό δίκτυο, θα μπορεί πλέον να έχει αποθηκευμένο όλο το υλικό του σε ένα συμπαγές αρχείο.

Η λειτουργία θα είναι παρόμοια με αυτή που κάνει το εργαλείο «Κατεβάστε τις Πληροφορίες σας» στο Facebook και το ολοκληρωμένο πακέτο που θα λαμβάνει ο χρήστης θα περιέχει την λίστα των συνδέσεών του, τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα μηνύματα που έχει ανταλλάξει.

Το Instagram δήλωσε ότι σύντομα θα μοιραστεί αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς θα περιέχει η λήψη σας και αν θα περιλαμβάνει εκτενείς λίστες από τα σχόλια ή τις Ιστορίες σας.

Βέβαια, όλο αυτό δεν γίνεται επειδή το Instagram θέλει να φανεί καλό μετά τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του, αλλά βασικά επειδή πρέπει να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της ιδιωτικής ζωής (GDPR), οι οποίοι, όταν τεθούν σε ισχύ τον επόμενο μήνα, θα καθιστούν υποχρεωτική τη δυνατότητα μεταφοράς των δεδομένων των χρηστών.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το βασικότερο: το Instagram μπορεί να έχει γεμίσει τα τελευταία χρόνια από στοχευμένες διαφημίσεις, αλλά δεν έχει ποτέ προδώσει την εμπιστοσύνη των χρηστών του. Όπως και να 'χει η δυνατότητα φορητότητας δεδομένων είναι μια καλή αρχή ώστε να μπορεί να ελέγχει την εσωτερική λειτουργία του και να εξασφαλίσει ότι τα δεδομένα των ανθρώπων είναι πραγματικά ασφαλή και ιδιωτικά, πριν χτυπήσει και γι' αυτό ο συναγερμός μιας ξαφνικής πυρκαγιάς.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM