Τα μελλοντικά iPhone μπορεί να έχουν κυρτές οθόνες και χειρισμό χωρίς αφή

Τα μελλοντικά iPhone μπορεί να έχουν κυρτές οθόνες και χειρισμό χωρίς αφή Facebook Twitter
3

Έχουν υπόσταση οι φήμες ότι τα νέα iPhones θα έχουν κυρτές οθόνες και χειρισμό χωρίς αφή; Σύμφωνα με το Bloomberg όλα είναι πιθανά. 

Είναι γνωστό ότι το iPhone X σάς επιτρέπει να το ξεκλειδώνετε χωρίς καν να το αγγίζετε. Τώρα, κάποιες νέες φήμες υποστηρίζουν ότι η Apple εργάζεται πάνω σε έναν τρόπο που θα αφήνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν το κινητό τους χωρίς να το αγγίζουν. Όμως, τι ακριβώς σημαίνει αυτό το «χωρίς να το αγγίζουν»;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, κάποιες ανώνυμες πηγές αναφέρουν ότι η Apple μελετά μια διεπαφή η οποία θα επιτρέπει το χειρισμό του iOS χωρίς ο χρήστης να ακουμπά την οθόνη του κινητού. Θα αρκεί, δηλαδή, να πλησιάζει τα δάχτυλά του πολύ κοντά στην οθόνη για να αλληλεπιδρά με το λειτουργικό σύστημα χωρίς να αγγίζει την ίδια την επιφάνεια.

Κάτι, δηλαδή, σαν την προσπάθεια είχε κάνει και η Samsung με τα Air-Gestures του Galaxy S4 πίσω στο 2013, με το χρήστη να κάνει συγκεκριμένα gestures χωρίς να αγγίζει την οθόνη, αλλά περνώντας το χέρι του πάνω από τους αισθητήρες της συσκευής.

Εάν η Apple επιλέξει να προχωρήσει με την νέα αυτή τεχνολογία, αυτό σημαίνει ότι θα τη δούμε να εφαρμόζεται σε μαζική παραγωγή συσκευών μετά από δύο ή τρία χρόνια. Ίσως και παραπάνω. Γιατί, μπορεί η εταιρεία να στηρίζεται στην καινοτομία και την εξέλιξη της τεχνολογίας της, αλλά κανένα βήμα στην ιστορία της δεν ήταν ποτέ βεβιασμένο. Αρκεί να θυμηθεί κανείς πόσο καιρό πήρε στα παλιά iPhones να μεγαλώσει η οθόνη τους από 3.5 ίντσες σε 4. Πέντε χρόνια, σε μια περίοδο που ο ανταγωνισμός είχε ήδη κυκλοφορήσει οθόνες μεγαλύτερου μεγέθους.

Ωστόσο, ενώ ο χειρισμός χωρίς αφή δεν είναι ένα πολύ μακρινό βήμα, μετά το ξεκλείδωμα του iPhone με το FaceID, το ίδιο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι η Apple σκέφτεται και τη δημιουργία ενός iPhone με κυρτή οθόνη.

Πιο συγκεκριμένα, η κυρτή οθόνη που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει θα διαφέρει από τις τωρινές που διαθέτουν οι ανταγωνιστές, μιας και, όπως αναφέρει, της Apple θα καμπυλώνουν προς τα μέσα, σταδιακά και από πάνω προς τα κάτω και όχι στις άκρες όπως κάνουν για παράδειγμα οι οθόνες της Samsung. Η οθόνη OLED του iPhone X κάμπτεται ελαφρώς στο κάτω μέρος, αλλά το σχήμα της αυτό είναι σχεδόν αόρατο στο ανθρώπινο μάτι.

Φυσικά, το μεγαλύτερο όφελος ενός πιθανού αναδιπλούμενου iPhone είναι πως θα μπορεί ο χρήστης να έχει στη διάθεσή του μια πολύ μεγαλύτερη οθόνη, η οποία εργονομικά θα χωράει και πιο εύκολα στην τσέπη του. Φανταστείτε, δηλαδή, μια συσκευή σαν ένα iPhone X που όταν ξεδιπλώνει θα μπορείτε να δουλεύετε σε μια οθόνη διπλάσια σε μέγεθος.

Αλλά, ενώ η φήμη ότι ένα iPhone με κυρτή οθόνη μπορεί να δίνει τροφή στην ιδέα ενός αναδιπλούμενου iPhone, και ότι ο χειρισμός χωρίς αφή θα είναι η συνέχεια του FaceID, θα ήταν καλό να σκεφτούμε το γεγονός ότι ένα iPhone με κυρτή οθόνη μπορεί να ακούγεται σαν μια εξαιρετική ιδέα, αλλά δεν φέρνει τίποτα καινούργιο όσον αφορά την ευχρηστία και την καινοτομία, αφού μάλιστα διακινδυνεύει να μοιάζει και σαν απομίμηση της Samsung. Όσο για το χειρισμό χωρίς αφή, ας μην τρελαθούμε ακόμη, αφού για αρχή (σε 2 με 3 χρόνια, όπως προφητεύουν οι πηγές του Bloomberg) το μόνο που θα μπορεί να προσφέρει θα είναι ίσως κάποιο screenshot, άντε και καμία ακύρωση εισερχόμενης κλήσης.

Τech & Science
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Φτάνει !Μαγκια της που είναι η κορυφαία εταιρεία !κατι ξέρει και το κάνει καλά Αν Εσυ δεν μπορείς να αγοράσεις iphone τοτε απλά μη βρίζεις τους υπόλοιπους Άντε και καλή ανάσταση ..
Υπάρχει διαφορά μεταξύ του "μπορώ" και του "θέλω" (να δείχνομαι)...κάποιοι έχουν προσωπικότητα να επιδείξουν και δε βασίζονται σε ένα κινητό για να τραβήξουν την προσοχή και να νοιώσουν ξεχωριστοί. Καλή Ανάσταση :)