Μια όμορφη απάντηση στο βίντεο του Τραμπ για τη βία των video games

Μια όμορφη απάντηση στο βίντεο του Τραμπ για τη βία των video games Facebook Twitter
Η Aloy, η διάσημη και πολυαγαπημένη ηρωίδα του "Horizon Zero Dawn"
0

Ως απάντηση στον Πρόεδρο Τραμπ και στον Λευκό Οίκο, η Games for Change κυκλοφόρησε ένα βίντεο διάρκειας 88 δευτερολέπτων της «ομορφιάς των βιντεοπαιχνιδιών».

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φιλοξένησε πρόσφατα μια περίεργη συνάντηση με ορισμένους εκπροσώπους της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών απέναντι από φανατικούς επικριτές των βίαιων μέσων, που πραγματοποιήθηκε ως απάντηση σε αυτό που πιστεύει ο ίδιος ότι είναι μια σύνδεση μεταξύ της εικονικής και πραγματικής βίας.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε από ένα βίντεο μοντάζ με βίαιες σκηνές από διάφορα παιχνίδια, το οποίο μάλιστα δημοσιεύθηκε και στο κανάλι του Λευκού Οίκου στο YouTube.

H Games for Change, μια μη κερδοσκοπική ομάδα που επικεντρώνεται στον κοινωνικό ακτιβισμό γύρω από τη χρήση παιχνιδιών και τεχνολογίας, στέλνει τώρα πίσω στο βίντεο μήνυμα του Τραμπ, ένα δικό της βίντεο, το οποίο φωτίζει την ομορφιά των σύγχρονων παιχνιδιών.

Το βίντεο της απάντησης στη βία περιλαμβάνει απίστευτες σκηνές από παιχνίδια όπως το Journey, το Mirror's Edge, το Monument Valley, το Shadow of the Colossus και το Horizon Zero Dawn μεταξύ πολλών άλλων.

Στην περιγραφή του βίντεο στο YouTube, η Games for Change αναφέρει πως ήταν «υποχρεωμένη να δείξει μια άλλη εικόνα των video games» έπειτα από την κυκλοφορία του μοντάζ 88 δευτερολέπτων από τον Λευκό Οίκο, για τη βία στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

«Τα video games, οι εφευρετικοί δημιουργοί και το τεράστιο community των παικτών, είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που προσπάθησε να επιδείξει ο Λευκός Οίκος με το βίντεό του» τόνισε η Σουζάνα Πόλακ, πρόεδρος της Games for Change.

«Θέλαμε να δώσουμε τη δική μας εκδοχή, με την ίδια διάρκεια, για να προκαλέσουμε τον Λευκό Οίκο με το παραπλανητικό του βίντεο που κατηγορεί τα video games για τα κρούσματα βίας. Προς όλους τους Game Developers και όλους τους παίκτες, που δημιουργούν κι απολαμβάνουν τα παιχνίδια – αυτό το βίντεο είναι για εσάς!»

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της Games for Change παρακάτω, και πραγματικά πρόκειται για μια κίνηση που βλέπει τα βιντεοπαιχνίδια ως ένα οπτικό και θεματικό θαύμα της σύγχρονης τεχνολογίας. Γιατί, ας μην γελιόμαστε, γι' αυτό πρόκειται.

Βέβαια, αυτό το βίντεο είναι απίθανο να πάρει τόσο πολλή κίνηση όπως το βίντεο του Λευκού Οίκου – δυστυχώς, η «ομορφιά» στις μέρες μας δεν έχει την ίδια ισχύ σε έναν τίτλο όπως η «γραφική βία».

 
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM