Ένα νέο διάγραμμα της Statista δείχνει τι πραγματικά συνέβαινε μέσα σε ένα λεπτό, στον ψηφοποιημένο κόσμο καθόλη τη διάρκεια του 2017.

 

Ο ψηφιακός κόσμος είναι ένα σύμπαν από μόνο του, όπου μέσα του όλα κινούνται ή μεταφέρονται με απίστευτη ταχύτητα. Για τη δεύτερη έκδοση της «Πυξίδας» της ψηφιακής οικονομίας για το 2018, η Statista, μια από τις κορυφαίες εταιρείες στατιστικών δεδομένων του διαδικτύου, συγκέντρωσε πληροφορίες (σε διαφορετικά infographics) για όλες τις δραστηριότητες που έγιναν online σε διάστημα 60 δευτερολέπτων κατά μέσο όρο το 2017.

 

Ένα από αυτά, είναι μια σύντομη συλλογή όλων των δεδομένων που «κατέβηκαν», δημοσιεύθηκαν ή αναζητήθηκαν, στάλθηκαν ή ακούστηκαν σε bits και bytes. Και όλα αυτά μέσα σε ένα λεπτό σε όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους. 

 

Πηγή: Statista
Πηγή: Statista

 

Χαρακτηριστικά, όπως φαίνεται στα τελευταία αποτελέσματα που παρουσίασε η Statista, κάθε 60 δευτερόλεπτα ανέβαιναν 243.000 φωτογραφίες στο Facebook, 65.000 φωτογραφίες στο Instagram, 800.000 αρχεία ανέβαιναν στο Dropbox και 400 ώρες βίντεο περιεχόμενο ανέβαινε στο YouTube.

 

Επιπλέον, κάθε λεπτό έφευγαν 156 εκατομμύρια emails, πραγματοποιούνταν κλήσεις διάρκειας 2 εκατομμυρίων λεπτών στο Skype ενώ 1,5 εκατομμύρια τραγούδια έτρεχαν στην υπηρεσία μουσικής ροής του Spotify.

 

Η κλίμακα του διαδικτύου είναι τόσο μεγάλη, που δεν έχει νόημα να βλέπει κανείς τις πληροφορίες σε μηνιαία βάση ή ακόμα και να χρησιμοποιεί καθημερινά στοιχεία. Ωστόσο, ο τεράστιος όγκος περιεχομένου φαίνεται ότι παρουσιάζει ένα ζήτημα για όλους όσους ασχολούνται με το μάρκετινγκ και ερευνούν τις καλύτερες πρακτικές (και τις τελευταίες εξελίξεις) σε όλα τα πιθανά κανάλια του νέου ψηφιακού μάρκετινγκ.