H Google δίνει τη δυνατότητα στους μουσικούς να αναρτούν απευθείας στην μηχανή αναζήτησης

H Google δίνει τη δυνατότητα στους μουσικούς να αναρτούν απευθείας στην μηχανή αναζήτησης Facebook Twitter
Με τη χρήση του λεγόμενου Search Knowledge Panel, οι μουσικοί που έχουν επικυρωμένους λογαριασμούς από την εταιρεία, θα μπορούν να έρθουν πιο κοντά στους οπαδούς τους.
0

H πιο ισχυρή μηχανή αναζήτησης του κόσμου δίνει ένα χεράκι βοηθείας στους μουσικούς να αναρτούν μικρές ειδήσεις απευθείας στη σελίδα αποτελεσμάτων της.

Η Google εισήγαγε για πρώτη φορά τα «Posts» στις προεδρικές προεκλογικές εκστρατείες των ΗΠΑ, ώστε να προσεγγίσουν οι υποψήφιοι περισσότερα άτομα μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google. Σήμερα, η εταιρεία ανακοινώνει ότι αυτές οι ίδιες δημοσιεύσεις θα είναι διαθέσιμες για τους μουσικούς καλλιτέχνες έτσι ώστε οι οπαδοί τους να μπορούν να ακολουθήσουν τα νέα τους με τον ίδιο τρόπο.

Από σήμερα οι μουσικοί θα μπορούν να πηγαίνουν στην διεύθυνση posts.google.com, αρχικά για να επαληθεύσουν το λογαριασμό τους. Αφού περάσουν το τεστ της Google, θα μπορούν να κάνουν αναρτήσεις οι οποίες θα εμφανίζονται απευθείας στα αποτελέσματα αναζήτησης της μηχανής αναζήτησης.

Η επίσημη ανακοίνωση στο blog της Google περιλαμβάνει τους Sia, Lorde, Steve Aoki, Son Little, Sofi Tukker, Shakira και Kygo για αρχή. Οπότε, εάν σας ενδιαφέρουν οι συγκεκριμένοι μπορείτε να εκτελέστε μια αναζήτηση στο Google και να δείτε τις ενημερώσεις αυτών σε ένα είδος που μοιάζει με το feed του Twitter.

φφ

Όπως αναφέρει η Google αυτές οι αναρτήσεις θα εμφανίζονται στις αναζητήσεις που αφορούν τον καλλιτέχνη, αλλά πριν από τα πραγματικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Στον καθημερινό αγώνα της πληροφορίας, η εταιρεία θεωρεί ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος (μέσω της αναζήτησης) για να φτάσουν οι καλλιτέχνες σε ένα κοινό που ενδέχεται να μην ακολουθούν τον καλλιτέχνη ή πιθανώς να μην χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα. Δεν μας εξηγησε, βέβαια, πόσοι μπορεί να είναι αυτοί.

Όπως ισχύει και για τα αποτελέσματα αναζήτησης, το κατά πόσον οι πληροφορίες ενός μουσικού θα εμφανιστούν στο Πλαίσιο Γνώσεων (Knowledge Panel) καθορίζεται από μια ποικιλία παραγόντων. Στην κατάταξη μιας επιχείρησης, για παράδειγμα, στα αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης συνεισφέρουν παράγοντες όπως η συνάφεια, η απόσταση και η συνολική προβολή της επιχείρησης. Ωστόσο, η επαλήθευση μιας επιχείρησης δεν διασφαλίζει ότι αυτή θα εμφανιστεί στο Πλαίσιο Γνώσεων. To ίδιο θα ισχύει και για τους περισσότερους μουσικούς του πλανήτη. 

Αυτό το χαρακτηριστικό τρέχει ήδη για όλους τους μουσικούς που εμφανίζονται στην Google παγκοσμίως, γι' αυτό πριν αρχίσετε το ψάξιμο καλό θα είναι να ξεκινήσετε από γνωστά ονόματα για να δείτε πώς θα εξελιχθεί η δυναμική του. Τώρα, εάν είστε μουσικός και έχετε ήδη έναν καλό Πίνακα Γνώσεων, μπορείτε να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας στη διεύθυνση που αναφέραμε παραπάνω και να ξεκινήσετε τις αναρτήσεις που αφορούν την καλλιτεχνική σας δράση.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM