Το YouTube αποφάσισε την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Logan Paul που πρόσφατα προκάλεσε αντιδράσεις μετά από ένα βίντεο όπου φαίνεται να αστειεύεται μπροστά στη σορό ενός αυτόχειρα στο περιβόητο «δάσος των αυτοκτονιών στην Ιαπωνία. Αφορμή αυτή τη φορά ήταν ένα νέο βίντεο όπου φαίνεται να χτυπά με Taser νεκρούς αρουραίους. 

 

Εκπρόσωπος του YouTube ανακοίνωσε πως λόγω του συγκεκριμένου βίντεο αποφάσισαν να θέσουν προσωρινά «σε αναμονή» όλες τις διαφημίσεις στο κανάλι του διάσημου Αμερικανού vlogger.

 

«Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, αποφασίσαμε να διακόψουμε προσωρινά τις διαφημίσεις στα κανάλια YouTube του Logan Paul. Δεν πρόκειται για απόφαση που ελήφθη ελαφρά τη καρδία, ωστόσο θεωρούμε πως παρουσίασε μια συμπεριφορά στα βίντεο του, η οποία καθιστά το κανάλι του όχι μόνο ακατάλληλο για διαφημιστές, αλλά και δυνητικά επιζήμιο για την ευρύτερη κοινότητα των ψηφιακών δημιουργών», αναφέρει σε ανακοίνωση το YouTube. 

 

 

 

Οι νέες αντιδράσεις ήρθαν με αφορμή ένα βίντεο που δημοσίευσε πρόσφατα ο Logan Paul, στο οποίο μαζί με μερικούς φίλους του χτυπούν με taser (συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης) δύο νεκρούς αρουραίους αφού πρώτα έχουν «συσκεφθεί» για να δουν πώς θα τους εξουδετερώσουν. «Κανένας αρουραίος δεν μπαίνει στο σπίτι μου χωρίς να φάει taser», ακούγεται να φωνάζει ο ίδιος, πριν χτυπήσει με ρεύμα το ζώο. Αμέσως μετά χτυπά ξανά τα ζώα πριν τα πετάξει τελικά στον κάδο σκουπιδιών. 

 

 

 

Η PETA, οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων, καταδίκασε την ενέργεια και σε ανακοίνωσή της σχολίασε πως ο Paul «έχει επανειλημμένα επιδείξει ασέβεια απέναντι στη ζωή ανθρώπων και μη».  «Το να καταστρέφεις και να χλευάζεις τα πτώματα ζώων για ένα βίντεο δεν είναι ποτέ εντάξει», προσθέτει η PETA. 

 

 


Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα που αναστέλλονται οι διαφημίσεις στο κανάλι του Paul. πριν λίγο καιρό είχε γίνει το ίδιο με αφορμή το βίντεο όπου αστειευόταν μπροστά στη σορό ενός αυτόχειρα στο «δάσος των αυτοκτονιών» στην Ιαπωνία. 

 

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Good Morning America, ερωτηθείς σχετικά με το τι μπορεί να σκεφτόταν όταν δημοσίευσε το βίντεο και τον σάλο που προκάλεσε, απάντησε: «Πιστεύω πως έγινε για κάποιο λόγο. Νομίζω ο λόγος είναι ώστε να διδαχθώ από αυτήν την εμπειρία».