Οι ΗΠΑ τιμούν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Διάσημοι αποτίουν φόρο τιμής, η Apple άλλαξε όλο το σάιτ της και ο Τραμπ απλώς εξόργισε

Οι ΗΠΑ τιμούν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Διάσημοι αποτίουν φόρο τιμής, η Apple άλλαξε όλο το σάιτ της και ο Τραμπ απλώς εξόργισε Facebook Twitter
0

Τη μνήμη του αγωνιστή για τα πολιτικά δικαιώματα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τιμούν σήμερα οι ΗΠΑ.

Πολλοί πολιτικοί, καλλιτέχνες, αθλητές και άλλες διασημότητες χρησιμοποίησαν ρήσεις του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου 1968.

Οι υπεύθυνοι του Twitter ζήτησαν από διάσημους, influencers και απλούς χρήστες να μοιραστούν την σκέψεις τους για τον σπουδαίο αγωνιστή, απαντώντας στην ερώτηση «Πώς σε ενέπνευσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ», φτιάχνοντας παράλληλα και το ειδικό hashtag #ThankYouMLK50. 

Ανάμεσα σε όσους ανταποκρίθηκαν ήταν ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο διάσημος μπασκετμπολίστας ΛεΜπρον Τζέιμς, που με αφορμή την σημερινή ημέρα επιτέθηκε εκ νέου στον Τραμπ σχολιάζοντας πως «έδωσε την ευκαιρία στους ρατσιστές να φανερωθούν και να μιλήσουν χωρίς φόβο». 

Η απουσία του Ντόναλντ Τραμπ από τους σημερινούς εορτασμούς, καθώς σε όλη τη χώρα οργανώθηκαν χιλιάδες εκδηλώσεις προς τιμήν του Κινγκ, προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια, πυροδοτώντας για ακόμη μια φόρα μια θύελλα αντιδράσεων απέναντί του αφού πολλοί τον κατηγόρησαν για υποκρισία. 

Ο ίδιος βέβαια σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter αναφέρθηκε στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και ζήτησε «να διαδοθεί το μήνυμά του για δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία».

Τέλος φόρο τιμής στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ απέτισε και η Apple, που άλλαξε ολόκληρη την κεντρική σελίδα στον ιστότοπό της, βάζοντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του, συνοδευόμενη από τη φράση «Η ώρα είναι πάντα σωστή για να κάνεις αυτό που είναι σωστό». 

Οι ΗΠΑ τιμούν τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: Διάσημοι αποτίουν φόρο τιμής, η Apple άλλαξε όλο το σάιτ της και ο Τραμπ απλώς εξόργισε Facebook Twitter

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία αλλάζει την home page, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες και ρήσεις του Κινγκ, καθώς ο Τιμ Κουκ, CEO της Apple έχει παραδεχθεί πως για εκείνον ο σπουδαίος αγωνιστής για τα πολιτικά δικαιώματα υπήρξε ανέκαθεν πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης, τόσο στην επαγγελματική όσο και την προσωπική του ζωή. 

Από την πλευρά της, η κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, συμμετέχοντας κι εκείνη στο αφιέρωμα του Twitter, έσπευσε να θυμίσει και να τονίσει την συμβολή επίσης της μητέρας της, καλώντας τον κόσμο να τιμήσουν και την Κορέτα Σκοτ Κινγκ. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM