Facebook: To Snooze βάζει στην «αναμονή» τους ενοχλητικούς

Facebook: To Snooze βάζει στην «αναμονή» τους ενοχλητικούς Facebook Twitter
0

Το Facebook ξεκινά από σήμερα την λειτουργία Snooze σε όλους τους χρήστες μετά από μια περίοδο δοκιμών το Σεπτέμβριο. Το νέο κουμπί σάς επιτρέπει να βάλετε σε αναμονή έναν φίλο, μια σελίδα ή μια ομάδα για 30 ημέρες, ώστε να καθαρίσει (έστω προσωρινά) η ροή των ειδήσεών σας.

Μια θλιβερή αλήθεια για το Facebook λέει ότι πολλοί από εμάς ακολουθούμε ανθρώπους που μας ενοχλούν αρκετά συχνά. Και επειδή μια από τις βασικές αξίες που, όπως λέει, θέλει να δίνει στη ροή των ειδήσεων το Facebook, είναι να αφήνει το κοινό του να έχει μεγαλύτερο έλεγχο. Να κόβει και να ράβει τη ροή ειδήσεων στα μέτρα του ο καθένας. Γι' αυτό από σήμερα ξεκινάει τη σταδιακή ενημέρωση μιας νέας λειτουργίας που ονομάζει Snooze. To Snooze δίνει τη δυνατότητα προσωρινής σίγασης (και όχι κατάργησης) ενός φίλου, σελίδας ή ομάδας που ακολουθείτε, για 30 ημέρες. Επιλέγοντας αυτή την «αναμονή» σαν να ήταν κάποιο ξυπνητήρι (από το επάνω μέρος του αναπτυσσόμενου μενού σε κάθε ξεχωριστό post) θα σας κόβει τα μηνύματα του συγκεκριμένου ατόμου ή ομάδας που επιλέγετε για έναν μήνα.

Εάν για παράδειγμα έχετε βαρεθεί να βλέπετε τα σέλφι μιας φίλης σας ή τις ατελείωτες βαρετές φωτογραφίες από το τελευταίο ταξίδι κάποιου άλλου φίλου σας, τώρα θα μπορείτε να έχετε περισσότερες επιλογές στην ροή σας, βάζοντας ένα προσωρινό φρένο σε άσκοπες πληροφορίες. Με το Snooze, δεν χρειάζεται να σταματήσετε να παρακολουθείτε ή να επικοινωνείτε με τον συγκεκριμένο φίλο, απλά θα σταματήστε να βλέπετε τα μηνύματα του μέχρι να λήξει ο προσωρινός περιορισμός του. Τα άτομα, οι σελίδες και οι ομάδες τις οποίες θα «παγώσετε» για ένα χρονικό διάστημα δεν θα ειδοποιηθούν, απλά εσείς θα ειδοποιηθείτε πριν τελειώσει αυτή η περίοδος του Snooze και σε κάθε περίπτωση θα μπορείτε να τη σταματήσετε ή να την επεκτείνετε.

Αν και ουσιαστικά η νέα λειτουργία δεν διαφέρει από το Unfollow / Hide που ήδη υπάρχει (η λειτουργία που σας επιτρέπει να καταργήσετε οριστικά τις ενημερώσεις ενός χρήστη ή μιας σελίδας από το χρονικό σας πλαίσιο, χωρίς να τις φιλτράρετε και χωρίς να σταματήσετε να είστε «φίλοι») η νέα αναβολή ενός λογαριασμού για έναν μήνα μπορεί να σταματήσει για λίγο το ξέφρενο παραστράτημα όλων με τις ερωτήσεις προσωπικότητας που εισήγαγε την προηγούμενη εβδομάδα με τις απαντήσεις τους κυριολεκτικά να πλημμυρίζουν το News Feed (ως γνωστόν η κάθε απάντηση στις ερωτήσεις προσωπικότητας είναι εμφανής σε όλους επειδή θεωρείται status update κάρτα).

Το Snooze δεν εμφανίστηκε στη σημερινή ενημέρωση της εφαρμογής του Facebook, αλλά δεδομένου ότι η νέα λειτουργία ανακοινώθηκε πριν λίγες ώρες, δεν θα τη γλυτώσουμε στο επόμενο update.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM