Σεισμός

Facebook: Ετοιμαστείτε, έρχονται τα άθλια βίντεο ανασκόπησης της χρονιάς

Facebook: Ετοιμαστείτε, έρχονται τα άθλια βίντεο ανασκόπησης της χρονιάς Facebook Twitter
1

Το Facebook μπορεί να αναφέρει ως θετικό ότι οι άνθρωποι ήρθαν πιο κοντά ο ένας με τον άλλο μέσω του δικτύου του, αλλά τα σημαντικότερα γεγονότα αποδεικνύουν ότι και το 2017 ήταν γεμάτο τραγικές στιγμές.

Καθώς η χρονιά φτάνει στο τέλος της, τα ετήσια πακέτα και δωράκια είναι ο αγαπημένος τρόπος των κοινωνικών δικτύων να μας υπενθυμίζουν πόσο πολύ αγαπάμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους. Δυστυχώς, τα βίντεο του Facebook με την «Ανασκόπηση της χρονιάς» (Year in Review) μοιάζουν σαν να είναι φτιαγμένα για να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Προετοιμαστείτε, λοιπόν, γιατί από σήμερα αυτές οι τεχνητές αναμνήσεις επιστρέφουν και για άλλη μια φορά είναι έτοιμες να φράξουν τις αρτηρίες του newsfeed.

Χθες, το Facebook αποκάλυψε τη δική του «Ετήσια Ανασκόπηση του 2017», η οποία υπογραμμίζει τις μεγαλύτερες στιγμές ενός χρόνου που φτάνει στο τέλος του. Και το ωραίο είναι ότι οι περισσότερες από αυτές είναι άκρως καταθλιπτικές, επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι γνωρίζουμε ήδη: το 2017 ήταν απαίσιο. Γιατί μπορεί το Facebook να προσπαθεί να μεταμορφώσει όλο αυτό και να το πακετάρει στολισμένο για όλους «τονίζοντας τους κορυφαίους τρόπους που συναντήθηκαν οι άνθρωποι στο Facebook για να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον», αλλά, δυστυχώς, ο κατάλογος των γεγονότων καθιστά σαφές ότι το έτος ήταν απλά μια θλιβερή σειρά γεγονότων, το ένα απαίσιο νέο μετά το άλλο.

Facebook: Ετοιμαστείτε, έρχονται τα άθλια βίντεο ανασκόπησης της χρονιάς Facebook Twitter

Σε προσωπικό επίπεδο τώρα, το Facebook θέλει να πιστεύει ότι είναι θετικό που κάναμε περισσότερους φίλους, που πάνω από χιλιάδες likes, γελάκια, wow και καρδούλες προσγειώθηκαν στις αναρτήσεις μας, και που οι μεγαλύτεροι φανς της σελίδας μας δεν ξεχνούσαν να τσεκάρουν κάθε μέρα τι διαβάσαμε, τι είδαμε, τι φάγαμε και τι όνειρα είδαμε. Δυστυχώς, το δωράκι του Facebook έρχεται συνοδεία με το πιο κακόγουστο μουσικό soundtrack που μπορεί να ζητήσει κανείς (σε αντίθεση με το playlist του Spotify που εκεί τουλάχιστον το «Yearly Wrapped» είναι γεμάτο από την αγαπημένη μας μουσική του 2017).

Υπερβολικά στολισμένα μόνο από «νέες φιλίες», από ευχές γενεθλίων, από τις πιο δημοφιλείς φωτογραφίες σας και πολλά άλλα ψηφιακά σκουπίδια, που περισσότερο τσακίζουν παρά ομορφαίνουν την εικόνα μας, το Facebook κάνει μια εξαιρετική δουλειά στο να φτιάξει τη ζωή μας να μοιάζει με μια χαζή διαφήμιση. Δεν ξέρω, αλλά το Facebook μπορεί να θεωρεί ότι ήρθαμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο μέσα από τις υπηρεσίες του, αλλά πουθενά σε κανένα από όλα αυτά τα βίντεο δεν θα δείτε ούτε ένα από τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν για πάντα το 2017 (το τονίζω πάλι, είναι πάρα πολλά, μην ψάχνετε για παραδείγματα).

 

Facebook: Ετοιμαστείτε, έρχονται τα άθλια βίντεο ανασκόπησης της χρονιάς Facebook Twitter

Tο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο προσπαθεί να κάνει μια άσχημη χρονιά να φανεί ωραία. Εάν επιμένετε ή έχετε κάποια απορία τι μπορεί να κρύβει αυτή η θλιβερή πατέντα του Facebook για εσάς δεν έχετε παρά να πάτε εδώ και να τσεκάρετε. Μην ανησυχείτε αν δείτε ότι το δικό σας δεν έχει ετοιμαστεί ακόμα. Είναι λογικό ότι το Facebook δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τόσα δισεκατομμύρια πελάτες ταυτόχρονα. Βέβαια, ακόμη κι αν δεν θέλετε να δείτε το δικό σας βίντεο, ετοιμαστείτε για μια αργή επίθεση από κιτς βίντεο στο newsfeed σας. Ναι, το ξέρω, κάποια χρόνια μπορεί να είναι πιο ευνοϊκά ή εύκολα ή χαρούμενα από άλλα και το κάθε ένα φέρνει κάτι για να κοιτάξουμε πίσω σε αυτό με ευγνωμοσύνη. Απλά τα «Year in Review» βίντεο που θα πλημμυρίσουν σε λίγο το feed δεν μπορούν να με κάνουν να νιώσω χαρούμενος - με κάνουν να θέλω να σβήσω το λογαριασμό μου για πάντα.

Τech & Science
1

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια