Datally: Μια δωρεάν εφαρμογή της Google για να μην σπαταλάτε τα δεδομένα σας

Datally: Μια δωρεάν εφαρμογή της Google για να μην σπαταλάτε τα δεδομένα σας Facebook Twitter
0

H Datally, μια νέα εφαρμογή της Google, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για τη διαχείριση του όγκου δεδομένων που καταναλώνετε, ειδικά σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Η διακίνηση δεδομένων στα κινητά είναι ακριβή, ειδικά για όσους ταξιδεύουν. Συχνά, δεν μπορούμε να ελέγχουμε πλήρως την κατανάλωση δεδομένων με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουμε που σπαταλιέται το υπολοιπο που κάθε φορά έχουμε. Γιατί ποτέ δε χρησιμοποιούμε το κινητό μόνο για να μιλάμε – τσεκάρουμε email, μπαίνουμε στο Facebook, παίζουμε παιχνίδια. Οπότε είναι δύσκολο να διατηρούμε την προσοχή στο πόσο διαθέσιμο υπόλοιπο έχουμε. Η Google έρχεται να προτείνει μια νέα εφαρμογή για συσκευές Android, η οποία θέλει να βοηθήσει τους χρήστες να καταλάβουν που πηγαίνουν τα δεδομένα του προγράμματός τους. Και το καλύτερο: πώς να μάθουν να τα διαχειρίζονται στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν περισσότερο.

Η εφαρμογή Datally της Google σας βοηθά να κατανοήσετε, να ελέγχετε και να αποθηκεύετε δεδομένα, ανά ώρα, ημέρα, εβδομάδα ή μήνα αφού περιλαμβάνει μια λειτουργία που ονομάζει Data Saver η οποία μπλοκάρει οποιαδήποτε λειτουργία ή χρήση data στο background του κινητού σας. Επίσης δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε, σε πραγματικό χρόνο, ποιες είναι οι πιο αχόρταγες εφαρμογές δεδομένων που σπαταλούν το υπόλοιπό σας. Στην λίστα που θα σάς δείξει θα μπορείτε να διακόψετε τη σύνδεση όποιας εφαρμογής δεν χρειάζεστε.

google

Η Datally σας βοηθά να κάνετε τρία πράγματα:

Να καταλάβετε καλύτερα τα δεδομένα σας. Οπότε μπορείτε να βλέπετε τη χρήση σας σε ωριαία, καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση και να λαμβάνετε εξατομικευμένες συστάσεις για το πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερο όγκο δεδομένων στο πρόγραμμά σας. 

Να ελέγχετε τα δεδομένα σας. Ενεργοποιώντας το Data Saver μπορείτε να αποκλείσετε τη χρήση δεδομένων στο παρασκήνιο και να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο ενώ χρησιμοποιείτε κάθε εφαρμογή σας – κάτι σαν ένα ταχύμετρο για τα δεδομένα σας. Μπορείτε επίσης να αποκλείσετε τα δεδομένα με ένα πάτημα, εάν η χρήση των δεδομένων μιας εφαρμογής αποσυρθεί από τον έλεγχό σας.

Να αποθηκεύετε τα δεδομένα σας. Συχνά, χρειάζεστε λίγο περισσότερο όγκο πληροφορίας από αύτον που σας παρέχει το πρόγραμμά σας. Οπότε το Datally θα σας πει εάν είστε κοντά σε κάποιο δημόσιο Wi-Fi και θα σας βοηθήσει να συνδεθείτε. Θα σας ζητήσει επίσης, μόλις τελειώσετε, να μην ξεχάσετε να αξιολογήσετε την ποιότητα του δικτύου για να βοηθήσετε έτσι και άλλους χρήστες.

 

Την εφαρμογή Datally μπορείτε να την κατεβάσετε από το Google Play.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM