Όταν τα ερωτικά παιχνίδια καταγράφουν τις ερωτικές σας περιπέτειες χωρίς τη συγκατάθεση σας

Όταν τα ερωτικά παιχνίδια καταγράφουν τις ερωτικές σας περιπέτειες χωρίς τη συγκατάθεση σας Facebook Twitter
Μια εφαρμογή για μια δημοφιλή σειρά "συνδεδεμένων" παιχνιδιών σεξ αναφέρθηκε ότι καταγράφει τους ήχους των χρηστών και τους αποθηκεύει στα κινητά τους.
0

O κόσμος του Internet of Things θέλει μεγάλη προσοχή ακόμα. Γιατί εντάξει, ένα «χακαρισμένο» ψυγείο μπορεί να ακούγεται ελαφρώς ανησυχητικό αν αρχίσει να παίζει με τις θερμοκρασίες και χαλάει τα τρόφιμα, αλλά μια εφαρμογή ελέγχου του δονητή που καταγράφει όλους τους «ερωτικούς» σας ήχους και τους αποθηκεύει στο κινητό σας, χωρίς να το γνωρίζετε, είναι πιο τρομακτικό.

Πριν από δύο μέρες, μια Redditor έγραψε πώς ανακάλυψε ότι η εφαρμογή απομακρυσμένου ελέγχου Lovense κατέγραφε εν αγνοία της όλη την συνομιλία και τους ήχους της ερωτικής της συνεύρεσης με το σύντροφό της, ενώ χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή για τον έλεγχο του δονητή Lovense. Το ηχητικό ντοκουμέντο αυτής της ερωτικής περιπέτειας σώθηκε, χωρίς την άδεια της, σε ένα τοπικό αρχείο το οποίο κατέληξε μαζί με όλα τα υπόλοιπα φωτογραφικά και ηχητικά αρχεία της, κάπου στο κινητό. Ένας από τους σχολιαστές, ισχυριζόμενος ότι είναι εκπρόσωπος της εταιρείας Lovense, δήλωσε ότι αυτές οι ηχογραφήσεις είναι αποτέλεσμα ενός "μικρού σφάλματος λογισμικού".

Σύμφωνα με τον υποτιθέμενο εκπρόσωπο, το σφάλμα αυτής της εφαρμογής επηρεάζει μόνο την Android έκδοση της (οι χρήστες του iOS δεν θα πρέπει να ανησυχούν) και ότι το ζήτημα θα διορθωθεί στο επόμενο update. Ως γνωστόν, οι περισσότερες από τις εφαρμογές που αφορούν έξυπνες συσκευές και συνδέσεις με οικιακά προϊόντα, ζητούν πρόσβαση στο μικρόφωνο του κινητού ή του tablet εφόσον οι περισσότερες από τις εντολές δίνονται στα αντικείμενα μέσω της φωνής. Η συγκεκριμένη εφαρμογή ζητά πρόσβαση και στο μικρόφωνο και στην κάμερα του smartphone ή του tablet, επειδή και τα δύο μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή μηνυμάτων (ήχου και βίντεο) σε κάποιο chat. Η Redditor παραδέχτηκε ότι έδωσε άδεια στην εφαρμογή αυτή, αλλά μετά το πέρας της ερωτικής πράξης δεν είδε ότι κάπου σώθηκε το συγκεκριμένο αρχείο. Το συνάντησε, μόνο όταν «χτένιζε» τα αρχεία της και παρατήρησε την περίεργη ονομασία του. Το έβαλε να παίξει και κατάλαβε περί τίνος πρόκειται. Στη συνέχεια του ίδιου thread στο Reddit, εμφανίστηκαν και άλλοι χρήστες που βρήκαν παρόμοια αρχεία ήχου (πολλά με το όνομα 'tempSoundPlay.3gp') στις συσκευές τους.

Όταν τα ερωτικά παιχνίδια καταγράφουν τις ερωτικές σας περιπέτειες χωρίς τη συγκατάθεση σας Facebook Twitter
Η εφαρμογή της Lovense για Android.

Αν και πρόκειται για ένα ανησυχητικό γεγονός, δεν είναι η πρώτη φορά που οι σεξουαλικές συσκευές έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα για την «κρυφή» συλλογή δεδομένων του χρήστη. Οι κατασκευαστές του We-Vibe δονητή αναγκάστηκαν να καταβάλλουν 3,75 εκατομμύρια δολάρια σε μια μήνυση που ασκήθηκε εναντίον της εταιρείας, αφού η συσκευή όταν «ζευγάρωνε» με την ανάλογη εφαρμογή της στα έξυπνα κινητά των χρηστών της, κατέγραφε μαζί και όλες τις συνήθειές τους στη χρήση του. Η Lovense αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι στην ιστοσελίδα της δεν διαβιβάζονται «ευαίσθητα δεδομένα» στους server της και ότι όλες οι πληροφορίες που ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών είναι κρυπτογραφημένες. Ωστόσο, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο η βιομηχανία του σεξ αγκαλιάζει την ψηφιακή εποχή, ίσως οι χρήστες των νέων αυτών εφαρμογών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με το πόσο ευαίσθητα δεδομένα μπορεί να μεταφέρονται - εν γνώσει τους ή όχι - κατά τη χρήση ερωτικών παιχνιδιών.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ