Το πολυπόθητο για αρκετούς iPhone X έχει βγει στην αγορά εδώ μια εβδομάδα και η συσκευή που απολαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα φαίνεται πως τώρα είναι αντιμέτωπη με το πρώτο μεγάλο ελάττωμα.

 

Ορισμένοι ιδιοκτήτες ήδη αναφέρουν ζητήματα με τις πανάκριβες συσκευές τους καθώς τις έθεσαν σε λειτουργία.

 

Μια λεπτή, κατακόρυφη πράσινη γραμμή εμφανίστηκε από άκρη σε άκρη σε μερικές από τις ολοκαίνουργιες οθόνες OLED της Apple, απογοητεύοντας τους ιδιοκτήτες οι οποίοι γίνονται όλο και περισσότεροι και σπεύδουν να μοιραστούν τα νέα στο Twitter. Το ελάττωμα έχει μάλιστα ήδη ονομασία και είναι αρκετά δραματική: «Η πράσινη γραμμή του θανάτου».

 

 

 

 

 

 


Μερικοί από τους ιδιοκτήτες λένε ότι έχουν επανεκκινήσει τις συσκευές τους χωρίς αποτέλεσμα - το ενοχλητικό πράσινο φως παραμένει στην οθόνη.

 

Το ζήτημα θα μπορούσε να οφείλεται σε ηλεκτρονικό ελάττωμα που σχετίζεται με το πώς το τηλέφωνο εμφανίζει τα pixels. Αυτός ο τύπος προβλήματος έχει επηρεάσει παρόμοιες συσκευές OLED όπως το Samsung Galaxy S7 στο παρελθόν, γεγονός που προσδίδει περισσότερη αξιοπιστία στη θεωρία και την απόδειξη ότι πρόκειται για αποτυχία υλικού.

 

 

 

Η Apple φαίνεται να έχει επίγνωση του θέματος, καθώς ο επίσημος λογαριασμός υποστήριξης της εταιρείας έχει αλληλεπιδράσει με κάποιους από τους ιδιοκτήτες iPhone X στο Twitter. Ένας από αυτούς τους ιδιοκτήτες ανέφερε ότι η Apple αντικατέστησε το τηλέφωνό του δωρεάν σε ένα κατάστημά της, αλλά δεν διευκρίνισε αν κάποιος τελικά του εξήγησε τι προκάλεσε το ελάττωμα.

 

Η εταιρία ερευνά όλα τα περιστατικά, αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό το πόσα πραγματικά είναι. Λέγεται πως η Apple επεξεργάζεται τη δυσλειτουργία από τις πρώτες μέρες του iPhone X και πως η εταιρεία θα εκδώσει μια ενημερωμένη έκδοση κώδικα λογισμικού για να διορθώσει το πρόβλημα και μάλλον θα αντιμετωπιστεί εύκολα. Όμως για την τεράστια κοινότητα των Apple φανς η απογοήτευση του να έχουν στα χέρια τους ένα ολοκαίνουργιο, αλλά ελαττωματικό smartphone είναι ήδη μεγάλη και θεωρείται πλήγμα.