To Discovery Channel και η Google δημιουργούν την πρώτη ταξιδιωτική σειρά εικονικής πραγματικότητας

To Discovery Channel και η Google δημιουργούν την πρώτη ταξιδιωτική σειρά εικονικής πραγματικότητας Facebook Twitter
Από κάποιο δάσος φάντασμα στο Ανόι μέχρι την Πόλη του Μεξικού και από το Κέιπ Τάουν μέχρι την παγωμένη τούνδρα της Ανταρκτικής, το Discovery TRVLR αλλάζει την παράδοση των ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ.
0

Το Discovery TRVLR έρχεται σε 38 επεισόδια τα οποία υπόσχονται να μάς γνωρίσουν μια άγνωστη προοπτική του πλανήτη μας. 

Ένας από τους πλούσιους τρόπους να εξερευνήσεις και να μάθεις για κάποιο μέρος του πλανήτη που δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ είναι, εάν μπορείς, να γνωρίσεις κάποιον που το ονομάζει «σπίτι» του. Τα αμέτρητα ντοκιμαντέρ που μάς έχουν βάλει σε ξένα σπίτια, σε αυλές μοναχών, σε παράγκες και καλύβες ιθαγενών αυτή την ιδέα είχαν ως κεντρική: να δείξουν ένα ξένο μέρος και τους ανθρώπους που το έχουν για σπίτι τους. Και κάπως έτσι, κάποιοι από εμάς μπορεί να έχουμε ζήσει τη γλυκιά παρακμή της Τζαμάϊκα χωρίς να έχουμε ταξιδέψει ποτέ εκεί ή μπορεί να έχουμε «ακούσει» τον τελετουργικό ρυθμό των Αζτέκων μέσα από ένα παραδοσιακό μεκιξάνικο τελετουργικό. Σήμερα, η εικονική πραγματικότητα έρχεται να αλλάξει αυτήν την εμπειρία, βασικά εμπλουτίζοντάς την με περισσότερη οπτική και διαδραστική πληροφορία. Αυτή είναι και η ιδέα πίσω από τη συνεργασία της Google με το Discovery Channel, η δημιουργία ενός ταξιδιωτικού show, το οποίο υπόσχεται στο κοινό ότι θα ξεπερνάει την καθημερινή δισδιάστατη πραγματικότητα των ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ και θα εμβαθύνει σε πιο αναλυτικά και λεπτομερή ταξίδια στον πλανήτη. Αυτή είναι και η ιδέα του νέου Discovery TRVLR.

Το Discovery Channel έχει μια καλή εμπειρία στα ντοκιμαντέρ και συνεχώς παρουσιάζει νέα μέρη του κόσμου για πάνω από 35 χρόνια. Τώρα με το Discovery TRVLR, θα μπορείτε να εξερευνήσετε άγνωστα μέρη του κόσμου σε ζωντανό βίντεο VR το οποίο έχει γυριστεί με Jump κάμερες. Το Discovery TRVLR πρόκειται να μας ταξιδεύει στις επτά ηπείρους και εστιάζοντας στους ντόπιους, να αποκαλύψει κρυμμένες ιστορίες αυτών των τόπων για να μάθουμε πράγματα που δεν θα βρούμε ποτέ σε έναν ταξιδιωτικό οδηγό. Το πρώτο επεισόδιο, είναι ήδη διαθέσιμο, να σας οδηγήσει στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας στα βάθη μιας φαινομενικά απύθμενης σπηλιάς. Νέα κεφάλαια θα ακολουθούν κάθε εβδομάδα. Σε κάποιο δάσος φάντασμα στο Ανόι, μετά στην Πόλη του Μεξικού, νότια της πρωτεύουσας στο επιβλητικό Isla de las Muñecas και μετά στο Ερεβάν, συντροφιά με Αρμένιους ακροβάτες. Μπορείτε να βρείτε όλα τα επεισόδια του Discovery TRVLR στο YouTube ή στην εφαρμογή Discovery VR στο Daydream, τα οποία εάν τα παρακολουθήσετε με ένα Daydream View σίγουρα θα πιάσετε κάτι ξεχωριστό με τη δική σας ματιά μέσα στο όμορφο χάος της ταξιδιωτικής εικονικής πραγματικότητας.

 
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ