To Facebook ξεκινά επίσημα το «Εxplore Feed»

To Facebook ξεκινά επίσημα το «Εxplore Feed» Facebook Twitter
0

Η ιδέα πίσω από το Explore Feed είναι να βοηθήσει τους χρήστες του Facebook να ανακαλύψουν περισσότερο περιεχόμενο σε ολόκληρο το κοινωνικό δίκτυο, πέραν των αναρτήσεων από φίλους και σελίδες που ήδη ακολουθούν.

Το Facebook δοκιμάζει συνέχεια νέους εναλλακτικούς τρόπους να δελεάσει τους χρήστες του και ένας από αυτούς είναι η επίσημη άφιξη της «Ροής Εξερεύνησης» ή Explore Feed, η οποία είναι πλέον διαθέσιμη για desktop χρήση σε πλήρη ανάπτυξη. Εδώ και αρκετό καιρό, κάποιοι από εσάς, πιθανόν να είχατε προσέξει αυτή την προσθήκη στις κινητές συσκευές σας, αλλά εδώ και μέρες η νέα αυτή εφαρμοφή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην επιφάνεια εργασίας. Εκεί, αυτή η νέα ροή πληροφοριών, βρίσκεται στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, στο τέλος του τμήματος Explore. H επέκταση στην επιφάνεια εργασίας εντοπίστηκε πρώτη φορά από τον Matt Navara, ο οποίος μοιράστηκε ένα στιγμιότυπο της οθόνης του στο Twitter.

Στο κινητά, η Ροή Εξερεύνησης βρίσκεται στην κύρια πλοήγηση κάτω από το μενού "Περισσότερα". Η ιδέα πίσω από το Explore Feed είναι να βοηθήσει τους χρήστες του Facebook να ανακαλύψουν περισσότερο περιεχόμενο σε όλο το κοινωνικό δίκτυο, πέραν των αναρτήσεων από φίλους και σελίδες ήδη μπορεί να ακολουθούν. Αντί αυτών, αυτή η ροή προσφέρει ένα συνιστώμενο περιεχόμενο που πιστεύει ότι μπορεί να σας φανεί ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένων δημοσιεύσεων, άρθρων, φωτογραφιών ή βίντεο από πηγές που δεν ακολουθείτε ακόμα, όπως από σελίδες του Facebook ή άλλες δημοσιεύσεις από ειδησεογραφικούς οργανισμούς.

Το πιο ευεργετικό χάρισμα της νέας αυτής ροής πληροφοριών είναι ότι η επιλογή που κάνει δεν είναι ένα απλώς τυχαίο περιεχόμενο. Οι αλγόριθμοι του Facebook επεξεργάζονται τα στοιχεία από το κανονικό timeline σας και έτσι αυτό που σάς παρουσιάζει είναι πράγματα παρόμοια με αυτά που σας αρέσουν ήδη ή όσα μπορεί να είναι δημοφιλή ανάμεσα σε εσάς και στους φίλους σας. Ο γενικός στόχος, βέβαια, είναι να αυξηθεί ο χρόνος δέσμευσης των χρηστών (ή ο χρόνος στην εφαρμογή, έαν γίνεται πλοήγηση από κινητό) κάτι που επιτρέπει στο Facebook να προβάλλει περισσότερες διαφημίσεις ανάμεσα στο περιεχόμενο ή στα βίντεο. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, πρόκειται μια δευτεροβάθμια ενημερωτική έκδοση από την οποία το κυρίαρχο κοινωνικό δίκτυο σκοπεύει να δημιουργήσει έσοδα.

Το Explore Feed έχει δοκιμαστεί για αρκετό χρονικό διάστημα. Νωρίτερα φέτος, αυτή η (σχεδόν) κρυφή ροή εναλλακτικών ειδήσεων εμφανίστηκε με ένα εικονίδιο ενός πυραύλου, το οποίο μπέρδεψε πολλλούς χρήστες που δεν κατανόησαν το σκοπό του. Διάφορες δοκιμές που ακολούθησαν εδείχναν πάντα το «Explore» ως ένα πιο πρωτόγνωρο timeline και από τότε όλα άρχισαν να αποκτούν κάποιο νόημα. Το όνομα καθιερώθηκε, όπως και το σχέδιο με τον πύραυλο που εδώ και κάποιες μέρες μπορεί να σάς οδηγήσει σε πραγματικά πιο ενδιαφέροντα πεδία από όσα έχετε συνηθίσει να κυλούν καθημερινά στο timeline σας.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM