Apple: Διαρροές και αποκαλύψεις λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση

Apple: Διαρροές και αποκαλύψεις λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση Facebook Twitter
0

Μετά τη διαρροή του iOS 11 τον περασμένο Ιούνιο μέσα από το firmware του HomePod (το οποίο η Apple έχει ανακοινώσει ότι θα βγάλει στην αγορά το Δεκέμβριο) λίγες μόνο ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση των νέων προϊόντων είχαμε μια νέα σημαντικότερη διαρροή: αυτή του iOS 11 GM. Το τελικό, δηλαδή, firmware που θα δώσει η Apple αρχικά στους developers και σταδιακά στους χρήστες. Εν αναμονή της αυριανής παρουσίασης, αυτή η νέα διαρροή αποκαλύπτει πολλά μυστικά, μεταξύ των οποίων και τις ονομασίες των τριών νέων IPhone που πιθανότατα θα είναι iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X για την πολυαναμενόμενη επετειακή έκδοση των δέκα χρόνων του iPhone. Με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, το επετειακό iPhone X θα ξεχωρίζει για την OLED οθόνη των 5,8 ιντσών, με διαστάσεις ελάχιστα μεγαλύτερες από το μοντέλο των 4,7 ιντσών που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των μικρών περιθωρίων γύρω από την οθόνη. Στην κορυφή και σε ξεχωριστό μέρος θα υπάρχει η μπροστινή κάμερα, το ακουστικό, αλλά και οι 3D αισθητήρες, απαραίτητοι για τα Augmented Reality μελλοντικά πλάνα της εταιρείας αλλά και για την αναγνώριση προσώπου. Αν και από όλες αυτές τις διαρροές τίποτα δεν είναι σίγουρο ότι θα επιβεβαιωθεί στην παρουσίαση της Τρίτης, εντούτοις οι πιθανότητες είναι αρκετές, με την Apple να αντικαθιστά το Touch ID με τεχνολογία αναγνώρισης – ταυτοποίησης προσώπου, να αναβαθμίζει τις δυνατότητες του Portrait Mode που πολλοί αγάπησαν στο iPhone 7 Plus, 4Κ βίντεο στα 60 fps, τα Animoji (νέα τρισδιάστατα κινούμενα emojis που ακολουθούν τις εκφράσεις του προσώπου του χρήστη), 16 νέα wallpaper στο iOS 11 GM (χωρίς νέες προσθήκες στα Dynamic Wallpapers), αναβαθμισμένη έκδοση των AirPods και το νέας γενιάς Apple Watch με δυνατότητα αυτόνομης σύνδεσης σε LTE δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Ειδικά για το Apple Watch, μια από τις πιο αξιοσημείωτες ανακαλύψεις στο iOS 11 GM είναι ότι η συσκευή έχει (για πρώτη φορά) στη μέση του καντράν της μια ένδειξη σήματος που δείχνει πόσο δυνατό είναι το σήμα της σύνδεσης, ενώ απεικονίζονται και τα εικονίδια του τηλεφώνου κλήσεων και εκείνο της πλοήγησης στις εφαρμογές. Άρα αυτό δείχνει ότι αν το Apple Watch λειτουργεί μέσω LTE δικτύων, θα είναι η πρώτη wearable συσκευή της εταιρείας που δεν θα χρειάζεται συνεχή σύνδεση με το iPhone. Χθες λοιπόν και με βάση εικόνες που διέρρευσαν από την εφαρμογή Watch που υπήρχαν μέσα στην iOS 11 GM έκδοση η νέα αλλαγή θα έρθει βασικά στην κορώνα του ρολογιού, η οποία στις πρώτες εικόνες φαίνεται να έχει κόκκινο χρώμα. Σύμφωνα με το 9to5Mac το νέο LTE Αpple Watch θα μπορεί να κάνει κλήσεις, να δέχεται και να στέλνει μηνύματα, να λαμβάνει ειδοποιήσεις και να έχει πρόσβαση στους χάρτες, όλα αυτά μέσω cellular σύνδεσης και χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση του με το iPhone για να λειτουργεί τέλεια. Πράγμα που το ανεβάζει ακόμα ένα σκαλί πιο πάνω στον μεγάλο ανταγωνισμό με τα υπόλοιπα smartwatches της αγοράς.

Apple: Διαρροές και αποκαλύψεις λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση Facebook Twitter
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM