Ιδού το Steve Jobs Theater που θα φιλοξενήσει το λανσάρισμα των νέων iPhone λίγο πιο δίπλα από το Αpple Park

Ιδού το Steve Jobs Theater που θα φιλοξενήσει το λανσάρισμα των νέων iPhone λίγο πιο δίπλα από το Αpple Park Facebook Twitter
Τοποθετημένο σε λόφο που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα σημεία του πάρκου, το αμφιθέατρο κοιτάζει σε κατάφυτα λιβάδια και προς το κύριο κτίριο.
0

Μόνο λίγες μέρες πριν το μεγάλο event που σχεδιάζει η Apple για την αποκάλυψη των νέων της συσκευών, το ίντερνετ γέμισε με εικόνες και λεπτομέρειες για το χώρο που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση: το νεόδμητο Steve Jobs Theater, το οποίο βρίσκεται έξω από το τεράστιο κυκλικό αρχηγείο της Αpple, το περιβόητο Apple Park στο Κουπερτίνο. Κι ενώ πολλά από τα σημεία του γιγαντιαίου δακτυλιοειδούς μητρικού διαστημοπλοίου, συγνώμη οικοδομήματος, βρίσκονται ακόμα σε ατελή στάδιο (το Apple Park έχει ξεκινήσει να υποδέχεται υπαλλήλους από την προηγούμενη άνοιξη) όλες οι εργασίες έχουν στραφεί στην τελειοποίηση του υπόγειου αμφιθεάτρου, χωρητικότητας 1.000 ατόμων, που θα ανοίξει την επόμενη Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου για να υποδεχθεί τους καλεσμένους και τους δημοσιογράφους για την παρουσίαση που όλοι περιμένουμε.

Το θέατρο Steve Jobs Theater, του οποίου μόνο η είσοδος φαίνεται από προσχέδια και ψηφιακές απεικονίσεις, βρίσκεται έξω από το κύριο δαχτυλίδι του Αpple Park σε ένα λόφο με θέα την κεντρική πανεπιστημιούπολη. Δεδομένου ότι δεν φαίνεται, παρά μόνο το μικρό γυάλινο κυκλικό κτήριο (το οποίο ουσιαστικά αποτελεί μόνο την είσοδο για το αμφιθέατρο), το Steve Jobs Theater είχε παραμείνει σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα μυστήριο. Μέχρι την ημέρα που 1.000 τυχεροί έλαβαν την πρόσκληση για το νέο Apple Event και μέχρι χτες που κάποιος καλός πληροφοριοδότης από το Mac Magazine κατάφερε να μπει στα έγκατα των εγκαταστάσεων και «έκλεψε» μια φωτογραφία για να την τουιτάρει.

Ιδού το Steve Jobs Theater που θα φιλοξενήσει το λανσάρισμα των νέων iPhone λίγο πιο δίπλα από το Αpple Park Facebook Twitter
Η φωτογραφία που έστειλε χτες από το εσωτερικό του Steve Jobs Theater το MacWorld.

Ταυτόχρονα το ΥouTube αρχίζει και γεμίζει με βίντεο από drones που χωρίς άδεια μπορούν να πετούν από ψηλά και να καταγράφουν την πρόοδο των εργασιών στο Apple Park. Το Steve Jobs Theater (η γυάλινη κυκλική είσοδός του δηλαδή) φαίνεται ξεκάθαρα σε πολλά από αυτά και μάλλον πρόκεται για μια αρχιτεκτονική κατασκευή που αναμφίβολα θα κλέψει τις εντυπώσεις (έστω και για λίγο) από τις νέες συσκευές. Οι εγκαταστάσεις θα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη οροφή από ανθρακονήματα στον κόσμο, ειδικά διαμορφωμένα ασανσέρ που ενω ανεβοκατεβαίνουν θα περιστρέφονται, γυάλινους τοίχους και αρκετές αρχιτεκτονικές καινοτομίες που το βρετανικό γραφείο του Norman Foster (Foster + Partners') έχει εφαρμόσει για πρώτη φορά στο συνολικό έργο του Αpple Park. Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το Apple Park, to μεγάλο όραμα του Steve Jobs, απλώνεται σε μια έκταση 464.517,06μ2 με λιβάδια και πάνω από 9.000 γηγενή και ανθεκτικά στην ξηρασία δέντρα. Με φωτοβολταϊκά οροφής απόδοσης 17 MW, το πάρκο θα «τρέχει» μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως, ενώ περιλαμβάνει επίσης το μεγαλύτερο, φυσικά κλιματιζόμενο, κτίριο του κόσμου που δεν θα χρειάζεται θέρμανση ή ψύξη για 9 μήνες το χρόνο. Η διαδικασία μετακίνησης των 12.000 εργαζομένων συνεχίζεται και μετά το καλοκαίρι. 

Ιδού το Steve Jobs Theater που θα φιλοξενήσει το λανσάρισμα των νέων iPhone λίγο πιο δίπλα από το Αpple Park Facebook Twitter
Σύμφωνα με τον CEO της Apple, Tim Cook: «Το όραμα του Steve Jobs ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Εμείς, κατορθώσαμε να φτιάξουμε ένα από τα πιο ενεργειακά αποδοτικά κτίρια στον κόσμο και το campus θα λειτουργεί εξολοκλήρου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.»
Ιδού το Steve Jobs Theater που θα φιλοξενήσει το λανσάρισμα των νέων iPhone λίγο πιο δίπλα από το Αpple Park Facebook Twitter
Οι εγκαταστάσεις του Steve Jobs Theater διαθέτουν, μεταξύ άλλων, τη μεγαλύτερη οροφή από ανθρακονήματα στον κόσμο, ειδικά διαμορφωμένα ασανσέρ που περιστρέφονται, γυάλινους "τοίχους" και αρκετές αρχιτεκτονικές "καινοτομίες".
 
Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM