Ο Μισέλ Γκοντρί γύρισε την τελευταία του ταινία εξ ολοκλήρου μ' ένα iPhone 7

Ο Μισέλ Γκοντρί γύρισε την τελευταία του ταινία εξ ολοκλήρου μ' ένα iPhone 7 Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Μισέλ Γκοντρί είναι γνωστός για τις διαφορετικές προσεγγίσεις που ακολουθεί στην σκηνοθεσία ταινιών και μουσικών βιντεοκλίπ. Απ' ότι φαίνεται, όμως, καμία από αυτές δεν θα είναι τόσο πρωτοποριακή, όσο η τελευταία του απόφαση να γυρίσει την τελευταία μικρού μήκους ταινία ταινία του, αποκλειστικά και μόνο με την κάμερα ενός iPhone 7.

Το δεκάλεπτο έργο του με τίτλο «Détour» (γυρισμένο στα γαλλικά με αγγλικούς υπότιτλους) που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 29 Ιουνίου, αφηγείται την ιστορία ενός οικογενειακού ταξιδιού με αυτοκίνητο και είναι γεμάτο με όλες αυτές τις «μικρές» σκηνοθετικές πινελιές για τις οποίες είναι γνωστός ο Γκοντρί. 

Ο Μισέλ Γκοντρί γύρισε την τελευταία του ταινία εξ ολοκλήρου μ' ένα iPhone 7 Facebook Twitter

O Γάλλος σκηνοθέτης που έχει στο ενεργητικό του ταινίες όπως το «Eternal Sunshine of the Spotless Mind» (σ.σ. Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού) και το «The Green Hornet» (σ.σ. Η Πράσινη Σφήκα) καθώς και έναν μεγάλο αριθμό μουσικών βίντεο καλλιτεχνών με καλλιτέχνες όπως ο Kanye West, o Beck και οι White Stripes, κατάφερε να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με διάφορα εξαρτήματα και βάσεις κάμερας για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η ταινία (σ.σ. μαζί με αρκετά backstage βίντεο του σκηνοθέτη) αποτελούν μέρος της νέας καμπάνιας της Apple, με τίτλο «shot on an iPhone» (σ.σ. γυρισμένο σε ένα iPhone) που στόχο έχει να αναδείξει της δυνατότητες της κάμερας του κινητού κατά την λήψη βίντεο.

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM