Διέρρευσε το ακριβό μυστικό του νέου iPhone 8 και ίσως εξοργίσει τους φανς της Apple

Διέρρευσε το ακριβό μυστικό του νέου iPhone 8 και ίσως εξοργίσει τους φανς της Apple Facebook Twitter
1

Το iPhone αλλάζει καθώς το 2017 σηματοδοτεί την 10η επέτειο της σειράς smartphone και η Apple θα γιορτάσει με ριζοσπαστικό νέο σχεδιασμό και σημαντικές αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών. Αλλά, το μειονέκτημα για όλες αυτές τις αλλαγές γίνεται ολοένα και πιο σαφές και κανείς δεν είναι σίγουρος για το πώς θα γίνει δεκτό από την αγορά το νέο δεδομένο.

Μετά από ανεξάρτητες αναφορές από τη Nikkei, τη FastCompany και τον φημισμένο αναλυτή της Apple Ming Chi-Kuo, η Goldman Sachs μόλις έγινε η τέταρτη σημαντική πηγή της πληροφορίας που αναφέρει ότι το λεγόμενο iPhone 8 (επίσης αναφέρεται ως iPhone 7S, iPhone X)  θα είναι το πιο ακριβό τηλέφωνο που έχει κάνει ποτέ η Apple.

Ενώ οι προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι το iPhone 8 θα μπορούσε να κοστίσει 1.000 δολάρια, η Goldman Sachs λέει ότι αυτή θα είναι η τιμή εκκίνησης για το νέο εύρος μοντέλων: «Αναμένουμε ότι το iPhone 8 θα έχει μοντέλα 128GB και 256GB με τιμές από 999 δολάρια και 1.099 δολάρια αντίστοιχα», ανέφερε η αναλυτής της Goldman Sachs, Σιμόνα Γιανγκόβσκι, σε ένα memo που δημοσιοποίησε μεταξύ άλλων το Business Insider.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια σειρά iPhone για τα οποία οι παγκόσμιοι χρηματοοικονομικοί γίγαντες, θωρούν πως θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

  • IPhone 7S: από 649 δολάρια
  • IPhone 7S Plus: από 769 δολάρια
  • IPhone 8: από 999 δολάρια

Ο πρόσθετος φόρος πωλήσεων θα κάνει ακόμη και το λιγότερο αναβαθμισμένο iPhone 8 να κοστίζει πολύ πάνω από 1.000 δολάρια.

Φυσικά, το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι αν θα αξίζει και πώς θα υποδεχτούν την νέα ακριβή τιμή οι εκατομμύρια φανς της συσκευής που ήδη γκρινιάζουν για τη σταδιακή άνοδο των τιμών που φέρνει κάθε νέο μοντέλο.

Τα καλά νέα είναι ότι, παρά τις αυξήσεις, η έκθεση της Goldman Sachs επιβεβαιώνει επίσης όλες τις μεγαλύτερες και καλύτερες αλλαγές που η Apple αναμένεται να κάνει στο iPhone 8. Θα περιλαμβάνει μια τεράστια νέα οθόνη OLED 5,8 ιντσών, καινούργιο σχεδιασμό, αφαίρεση του κουμπιού" home", βιομετρική πιστοποίηση και καταργεί την επιλογή των 64GB.

Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι η οθόνη OLED προσθέτει 35 δολάρια στο συνολικό κόστος, ενώ η "3D αισθητική" (ενδεχομένως στην κάμερα) προσθέτει 20 δολάρια και η ταχύτερη μνήμη προσθέτει από 16-29 δολάρια. Αυτό είναι πιθανό να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου καθώς οι διαρροές θα συνεχιστούν.

Mε πληροφορίες από Forbes

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια