To Ντουμπάι έχει πολλά, τώρα και τη δική του γραμματοσειρά

To Ντουμπάι έχει πολλά, τώρα και τη δική του γραμματοσειρά Facebook Twitter
0

Το Ντουμπάι δεν είναι φαίνεται ικανοποιημένο από τα μοναδικά «προνόμια» που διαθέτει, όπως π.χ. το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο.

Τώρα γίνεται και η πρώτη πόλη που αποκτά τη δική της γραμματοσειρά, τη Dubai Font, την οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η γραμματοσειρά δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Microsoft και σε δελτίο Τύπου περιγράφεται ως «ένα μονοπάτι για να ενωθούν οι ανεξερεύνητες λεωφόροι της έκφρασης.»

Η γραμματοσειρά έχει δημιουργηθεί τόσο στην αραβική, όσο και στην αγγλική γραφή, κάτι που επικοινώνησε και η Microsoft με tweet.

 «H  έναρξη της γραμματοσειράς Ντουμπάι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για μας, στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών μας για την πρώτη θέση στον ψηφιακό κόσμο» δήλωσε ο σεΐχης Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum που κάλεσε  όλους τους φορείς της κυβέρνησης να χρησιμοποιούν τη τη συγκεκριμένη γραμματοσειρά σε μια προσπάθεια να είναι εγγυημένη η  επιτυχία της «σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.»

 


Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM