Αναβαθμίστε το iPhone σας - Θα το κάνει πιο ασφαλές από τις επιθέσεις χάκερς

Αναβαθμίστε το iPhone σας - Θα το κάνει πιο ασφαλές από τις επιθέσεις χάκερς Facebook Twitter
0

Ασπίδα ασφαλείας από χάκερς, μέσω 13 αναβαθμίσεων, επιχειρεί να δημιουργήσει η τελευταία έκδοση του iOS που υπόσχεται ότι αντιμετωπίζει τα κενά ασφαλείας που αφορούν το λογισμικό, τις επαφές και τη Wi- Fi σύνδεση των συσκευών. Όπως γράφεται σε τεχνολογικά sites του εξωτερικού, αυτού του είδους οι ενημερώσεις συνήθως καλούνται να αντιμετωπίσουν δύο προβλήματα ταυτοχρόνως. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, πρόκειται για αναβαθμίσεις που προλαμβάνουν το ενδεχόμενο η συσκευή να είναι εκτεθειμένη σε επιθέσεις χάκερς. 

Όπως είχε γίνει γνωστό το προηγούμενο διάστημα, οι χάκερ μπορούσαν να εγκαταστήσουν κακόβουλο κώδικα στο κινητό, ο οποίος επηρεάζοντας τη μνήμη του iPhone, θα μπορούσε να υποκλέψει πληροφορίες, όπως οι κωδικοί πρόσβασης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του χρήστη. Επίσης, είχε αποκαλυφθεί ότι το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας επηρέαζε όλες τις συσκευές που λειτουργούσαν με iOS, συμπεριλαμβανομένων των iPhones, iPads και iPod Touch, καθώς και το λογισμικό του λειτουργικού συστήματος που τρέχει σε υπολογιστές Mac. Ο κώδικας εμφανιζόταν με τη μορφή εφαρμογής και ενώ δούλευε εσωτερικά, ο χρήστης απλώς θεωρούσε ότι το κινητό του προχωρά σε προγραμματισμένη αναβάθμιση. 

Ας σημειωθεί ότι εκτός από τις αναβαθμίσεις που αντιμετωπίζουν τα κενά ασφαλείας, στις 23 Ιανουαρίου η Apple κυκλοφόρησε και τις τελευταίες εκδόσεις των iTunes, Safari, iCloud for Windows, MacOS Sierra, watchOS και tvOS. Λεπτομέρειες για την κάθε αναβάθμιση ξεχωριστά παρέχονται και στη σελίδα της εταιρείας. 

Με στοιχεία από το Wired

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM