H κλοπή των δεδομένων της Yahoo είναι η μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία του διαδικτύου

H κλοπή των δεδομένων της Yahoo είναι η μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία του διαδικτύου Facebook Twitter
0

Η παραβίαση και η κλοπή δεδομένων από την υπηρεσία της Yahoo το 2014, αποτελεί τη μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία του διαδικτύου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η εταιρεία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι χάκερς κατάφεραν να υποκλέψουν τα στοιχεία 500 εκατομμυρίων λογαριασμών και μαζί προσωπικές πληροφορίες χρηστών.

Το FBI που έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση, αναζητά έναν χάκερ με το όνομα «Peace», ο οποίος τον Αύγουστο φέρεται ότι προσπαθούσε να πουλήσει στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του Yahoo, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Σε δικό του δημοσίευμά, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι τρεις αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, υποστήριξαν πως η επίθεση συνδέεται με κάποια κυβέρνηση.

Όπως ισχυρίζονται, η επίθεση έχει μεγάλες ομοιότητες με αντίστοιχες που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν, στις οποίες φέρονται να είχαν ανάμειξη οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.

Την Πέμπτη, η Yahoo επιβεβαίωσε ότι η παραβίαση ήταν πολύ μεγαλύτερη σε μέγεθος από τις πρώτες εκτιμήσεις.

Τα δεδομένα που εκλάπησαν περιελάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμούς τηλεφώνων, ημερομηνίες γέννησης και κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης, όχι όμως ευάλωτα passwords, δεδομένα που αφορούν κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στην ανακοίνωσή της η Yahoo προτρέπει όλους τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης, αν δεν το έχουν κάνει από το 2014.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM