Επανακυκλοφορούν δυο σπάνια αριστουργήματα της Ανιές Βαρντά

Επανακυκλοφορούν δυο σπάνια αριστουργήματα της Ανιές Βαρντά Facebook Twitter
Kung Fu Master
0

Οι σινεφίλ που βρέθηκαν στο Λος Άντζελες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν δυο σπάνια κομμάτια της φιλμογραφίας της Ανιές Βαρντά. Η θρυλική Γαλλίδα κινηματογραφίστρια παρευρέθηκε στη ρετροσπεκτίβα που πραγματοποίησε προς τιμήν της η Αμερικανική Ταινιοθήκη, στην οποία προβλήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα Jane B by Agnès V. και Kung Fu Master.

 

Η εταιρεία Cinelicious Pics μόλις απέκτησε τα δικαιώματα των δύο ταινιών για την κινηματογραφική τους διανομή στην Αμερική, καθώς και την κυκλοφορία τους σε Video On Demand και DVD-Blu Ray. Την ψηφιακή αποκατάστασή τους επιμελήθηκε η ίδια η 86χρονη Βαρντά. Και στις δύο ταινίες πρωταγωνιστεί η ηθοποιός είδωλο των 70s, Τζέιν Μπίρκιν.

Επανακυκλοφορούν δυο σπάνια αριστουργήματα της Ανιές Βαρντά Facebook Twitter
Jane B by Agnès V.

Το ποιητικό αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό ντοκιμαντέρ Jane B by Agnès V. εξερευνά τα πολλά πρόσωπα της ηθοποιού. Στιγμές από τους καλύτερους και λιγότερο αγαπημένους ρόλους της καριέρας της Μπίρκιν, καθώς και αναφορές σε χαρακτήρες που θα ήθελε να υποδυθεί, όπως η Ζαν ντ' Αρκ, περνούν από τον φακό της Βαρντά. Περάσματα από την ταινία κάνουν ο επί χρόνια συνεργάτης και σύντροφος της Μπίρκιν, Σερζ Γκενσμπούρ, η πρωταγωνίστρια των Nymphomaniac και Αντίχριστος, κόρη του ζευγαριού, Σαρλότ Γκενσμπούρ, ο Ζαν-Πιερ Λεό, καθώς και ο γιος της Βαρντά και του σκηνοθέτη Ζακ Ντεμί, Μετιέ Ντεμί.

 

Οι νεαροί Ματιέ Ντεμί και Σαρλότ Γκενσμπούρ εμφανίζονται επίσης και στην άλλη ταινία που προβλήθηκε αποκατεστημένη στο αφιέρωμα, το Kung Fu Master. Το φιλμ δεν έχει σχέση με την ομώνυμη πολεμική τέχνη, εκτός από το video game που παίζει ο έφηβος χαρακτήρας του Ντεμί. Η 40χρονη Μπίρκιν υποδύεται μια ανύπαντρη μητέρα δύο παιδιών που ερωτεύεται τον νεαρό Ντεμί. Η Βαρντά χειρίζεται με τρυφερότητα το λεπτό θέμα. Μάλιστα η ίδια δήλωσε στην προβολή ότι έγραψε την ταινία "σε δυο λεπτά" ενώ δεν ένιωθε άβολα καθώς σκηνοθετούσε τον νεαρό γιο της ως το αντικείμενο του πόθου μιας τόσο μεγαλύτερης γυναίκας. "Από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα γυρίσματα, ήταν για μένα ο Ζουλιάν".

Οι δύο ταινίες είναι αρκετά σπάνιες. Το ντοκιμαντέρ δεν προβλήθηκε ποτέ στις ΗΠΑ, ενώ το Kung Fu Master έλαβε περιορισμένη διανομή κι έκτοτε έχει παίξει ελάχιστα στη γαλλική τηλεόραση εξαιτίας του αμφιλεγόμενου θέματός του. Η ταινία πραγματεύεται επίσης την άνοδο του AIDS στα 80s, μπολιάζοντας το ιδιόρρυθμα παραμυθένιο ειδύλλιο με πληροφορίες σχετικές με τη σεξουαλική αφύπνιση. Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας τους θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

Επανακυκλοφορούν δυο σπάνια αριστουργήματα της Ανιές Βαρντά Facebook Twitter
Kung Fu Master

 

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.