Το Φεστιβάλ Καννών ετοιμάζεται σιγά-σιγά να αποκαλύψει τα χαρτιά του για φέτος. Το επίσημο lineup της 68ης διοργάνωσης θα ανακοινωθεί στις 16 Απριλίου, αλλά οι διοργανωτές μόλις αποκάλυψαν το φετινό πόστερ που αποτίει φόρο τιμής στην Ίνγκριντ Μπέργκμαν.

 

Ο δημιουργός του, Hervé Chigioni, που βρίσκεται επίσης πίσω από το περσινό πόστερ με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, συνεργάστηκε με τον γραφίστα Gilles Frappier και χρησιμοποίησαν μια φωτογραφία του David Seymour. Δημιουργησαν επίσης ένα ολιγόλεπτο animation που ντύνεται μουσικά από ένα remix του μουσικού θέματος του φεστιβάλ, της μελωδίας της Camille Saint-Saëns που ακούγεται στην έναρξη κάθε προβολής.

 

Στο τμήμα Cannes Classics της φετινής διοργάνωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Stig Björkman Ingrid Bergman, in Her Own Words, ενώ το φεστιβάλ υποστηρίζει ένα tribute που επιμελείται η κόρη της θρυλικής Σουηδής ηθοποιού, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της Μπέργκμαν το 1915. Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί σε πέντε πόλεις-κλειδιά για τη ζωή της Μπέργκμαν: Στοκχόλμη, Ρώμη, Παρίσι, Λονδίνο και Νέα Υόρκη και θα συμμετέχουν σε αυτό, εκτός από τη Ροσελίνι, ο Τζέρεμι Άιρονς, η Φανί Αρντάν και άλλοι.

 

Το 68ο Φεστιβάλ Καννών θα λάβει χώρα από τις 13 έως τις 24 Μαϊου. Πρόεδροι της επιτροπής του επίσημου διαγωνιστικού θα είναι φέτος οι Αμερικανοί δημιουργοί Τζόελ και Ίθαν Κοέν.