Η Εθνική Συμμετοχή της Κορέας: "Crow's Eye View: The Korean Peninsula"
Η Εθνική Συμμετοχή της Κορέας: "Crow's Eye View: The Korean Peninsula"

 

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Ο Rem Koolhaas, ο διευθυντής της Μπιενάλε, ο Paolo Baratta, πρόεδρος της Μπιενάλε και η κριτική επιτροπή απένειμε τα βραβεία για την συνολική προσφορά στην αρχιτεκτονική και τα βραβεία Διεθνών Συμμετοχών. Η επιτροπή αναγνώρισε ότι η Μπιενάλε ήταν μια τεράστια ευκαιρία για να παράγουν και να μοιράζονται τις γνώσεις τους σχετικά με τη νεωτερικότητα – και επαίνεσε το ρόλο της στην αποκάλυψη και την ανατομία νέων περιοχών επιρροής στην αρχιτεκτονική κόσμο.

 

Οι νικητές της Μπιενάλε
Οι νικητές της Μπιενάλε

 

Το Χρυσό Λιοντάρι για την καλύτερη Εθνική Συμμετοχή πήγε στην Κορέα για το "Crow's Eye View: The Korean Peninsula". "Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτική κατάσταση ήταν ένα εξαιρετικό επίτευγμα που παρουσίασε ένα νέο και πλούσιο σώμα της γνώσης της αρχιτεκτονικής και της πολεοδομίας» δήλωσε η επιτροπή.
Η Χιλή έλαβε το Αργυρό Λιοντάρι για την Εθνική Συμμετοχή "Monolith Controversies".
Το Αργυρό Λιοντάρι για την καλύτερη ερευνητική εργασία απονεμήθηκε στο γραφείο Andrés Jaque/Office for Political Innovation για το "Sales Oddity. Milano 2 and the Politics of Direct-to-home TV Urbanism."

Οι ειδικοί έπαινοι για τις εθνικές συμμετοχές απονεμήθηκαν στον Καναδά για το «Arctic Adaptations: Nunavut at 15», στη Γαλλία για το «Modernity: promise or menace?» και στη Ρωσία για το «Fair Enough: Russia's Past Our Present».

Στην Φίλις Λαμπέρ απονεμήθηκε To Χρυσό Λιοντάρι, για την συνολική της προσφορά στην πρόοδο και την προώθηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.