Στην Κορέα το Χρυσό Λιοντάρι της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής 2014

Στην Κορέα το Χρυσό Λιοντάρι της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής 2014 Facebook Twitter
0
Στην Κορέα το Χρυσό Λιοντάρι της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής 2014 Facebook Twitter
Η Εθνική Συμμετοχή της Κορέας: "Crow's Eye View: The Korean Peninsula"

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Ο Rem Koolhaas, ο διευθυντής της Μπιενάλε, ο Paolo Baratta, πρόεδρος της Μπιενάλε και η κριτική επιτροπή απένειμε τα βραβεία για την συνολική προσφορά στην αρχιτεκτονική και τα βραβεία Διεθνών Συμμετοχών. Η επιτροπή αναγνώρισε ότι η Μπιενάλε ήταν μια τεράστια ευκαιρία για να παράγουν και να μοιράζονται τις γνώσεις τους σχετικά με τη νεωτερικότητα – και επαίνεσε το ρόλο της στην αποκάλυψη και την ανατομία νέων περιοχών επιρροής στην αρχιτεκτονική κόσμο.

Στην Κορέα το Χρυσό Λιοντάρι της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής 2014 Facebook Twitter
Οι νικητές της Μπιενάλε

Το Χρυσό Λιοντάρι για την καλύτερη Εθνική Συμμετοχή πήγε στην Κορέα για το "Crow's Eye View: The Korean Peninsula". "Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτική κατάσταση ήταν ένα εξαιρετικό επίτευγμα που παρουσίασε ένα νέο και πλούσιο σώμα της γνώσης της αρχιτεκτονικής και της πολεοδομίας» δήλωσε η επιτροπή.
Η Χιλή έλαβε το Αργυρό Λιοντάρι για την Εθνική Συμμετοχή "Monolith Controversies".
Το Αργυρό Λιοντάρι για την καλύτερη ερευνητική εργασία απονεμήθηκε στο γραφείο Andrés Jaque/Office for Political Innovation για το "Sales Oddity. Milano 2 and the Politics of Direct-to-home TV Urbanism."

Οι ειδικοί έπαινοι για τις εθνικές συμμετοχές απονεμήθηκαν στον Καναδά για το «Arctic Adaptations: Nunavut at 15», στη Γαλλία για το «Modernity: promise or menace?» και στη Ρωσία για το «Fair Enough: Russia's Past Our Present».

Στην Φίλις Λαμπέρ απονεμήθηκε To Χρυσό Λιοντάρι, για την συνολική της προσφορά στην πρόοδο και την προώθηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.